Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τα επεισόδια στις παρελάσεις




Με αφορμή τις πρωτοφανείς αντιδράσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων προέβησαν σε δηλώσεις καταδικάζοντας αυτές τις πράξεις και επιρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει. Παράλληλα ο 
κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε ψυχραιμία και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να τοποθετηθεί. Ο κ. Μόσιαλος σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega συνένστησε "ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους" και ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι στα θλιβερά αυτά φαινόμενα. 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (ασχήμιες όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του) που συνέβησαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε τα εξής: 

«Ο Ελληνικός Λαός ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Έθνους και των πολιτειακών θεσμών που συμβολίζουν την Εθνική μας ενότητα και υπόσταση.  Αυτοί που σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής, ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Χειρότεροι δε όλων είναι όσοι ενέπλεξαν, τέτοια ημέρα, στην συνδικαλιστική τους τακτική τα παιδιά μας».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κοινωνικές εκρήξεις που η ίδια κυβέρνηση πυροδότησε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις σημερινές αντιδράσεις ως προσβολή της μνήμης των ηρώων μας. 
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε. Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους». 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου