Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό Τέλος (ΤΑΠ ) μέσω λογαριασμού ΔΕΗ !



Για Τα Κτίσματα Εκτός Σχεδίου Πόλεως , Οι Κάτοχοι Καλούνται Να Πληρώσουν Το Διπλάσιο Ειδικό Τέλος Μέσω ΔΕΗ. 
Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τον υπολογισμό του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανίων, Νόμος 4021/2011 Άρθρο 53 ,που αναφέρει πως για λόγους εθνικού συμφέροντος για την μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος επιβάλετε ειδικό τέλος υπέρ του δημοσίου.Μέχρι εδώ όλα καλά, υπάρχει όμως και ένας άλλος νόμος 2130/1993 Άρθρο 24 , 1β που αναφέρει τα εξής. Σε κάθε κτίσμα εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως , για τον υπολογισμό της αξίας του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ταπ ), λαμβάνεται υπόψη από το δημοτικό συμβούλιο, η αξία των κτισμάτων και η αξία της διπλάσιας έκτασης από εκείνη που καταλαμβάνουν τα κτίσματα.
Αυτό στη πράξη σημαίνει πως για έναν που κατέχει ένα οίκημα 60 τετραγωνικών, εκτός σχεδίου πόλεως ή Δημοτική αρχή, για να παίρνει περισσότερα τέλη υπολογίζει 120 τετραγωνικά μέτρα.
Αυτό έχει σαν συνέπια και κατόπιν οδηγίας του υπουργείου οικονομίας , το νέο ειδικό τέλος που αναφέρει ο νόμος 4021/11, να υπολογίζετε επί της διπλάσιας, γιατί αυτά τα τετραγωνικά έχει η ΔΕΗ στον ΤΑΠ, και όχι επί της πραγματικής επιφάνειας του οικήματος που σημαίνει διπλάσιο και ίσως παραπάνω ειδικό τέλος για τις περιπτώσεις των οικημάτων εκτός σχεδίου πόλεως.
Να ξέρετε ότι το παραπάνω ελάχιστα έχει γίνει αντιληπτό και θα είναι ένα θέμα που θα προκύψει το προσεχές μέλλον.
Υπάρχει για αυτή την περίπτωση μια απλή λύση για να μην ταλαιπωρηθούν οι ανήκοντες σε αυτήν την κατηγορία.
1.Πληρώνετε κανονικά η πρώτη δόση στον λογαριασμό της ΔΕΗ
2. Παγαίνουμε στη Δημοτική μας αρχή και αφού κάνουμε μια αίτηση, εγώ αυτό το έχω κάνει ήδη , παίρνουμε ένα χαρτί με τα πραγματικά τετραγωνικά.
3. Όταν με το καλό έρθει ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ, παίρνουμε το χαρτί που έχουμε από τον Δήμο με τα πραγματικά τετραγωνικά και πηγαίνουμε στη ΔΕΗ και μας αφαιρει την δεύτερη δόση και πληρώνουμε μόνο τον υπόλοιπο λογαριασμό.
Τα σαΐνια του υπουργείου άτυπα έχουν πει να πληρώσουμε και την δεύτερη δόση και μετά να πάμε στην εφορεία να πάρουμε πίσω τα χρήματα, δηλαδή μια επιπλέον ταλαιπωρία.
Εγώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω την δεύτερη δόση και ας τολμήσει να έρθει κάποιος να μου κόψει το ρεύμα, δεν είναι δυνατόν με 60 τ.μ σπίτι να πληρώσω ειδικό τέλος για 120τ.μ

Αναγνώστης


Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου