Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς στον Παπούλια για εκλογέςΑμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και τις πολιτικές «βόμβες» που αφόπλισε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσειψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, και στη συνέχεια θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τηδιενέργεια δημοψηφίσματος, σχετικά με την κύρωση ή όχι του Μνημονίου ΙΙ, ο Αντώνης Σαμαράςεπικοινώνησε με τον Κάρολο Παπούλια, και αύριο το πρωί θα έχει έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός επιδίδεται σε πολιτικούς τακτικισμούς, κρίσιμους και επικίνδυνους για το μέλλον της χώρας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη, έως οριακή συγκυρία. «Στρεβλώνοντας» το νόημα αλλά και την ουσία της Δημοκρατίας, καθώς η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, και η μόνη διέξοδος για το μέλλον του τόπου, είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Το αίτημα για πρόωρες κάλπες άλλωστε, θα επαναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς και στην αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι υπάρχει προφανής απόσταση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την κοινωνία, με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να στερούνται νομιμοποίησης. Μια νομιμοποίηση που μπορεί να προκύψει μόνο μετά από πρόωρες εκλογές.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου