Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη



Η είδηση της έγκρισης παραχώρησης 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τα αμερικανικά αποθέματα στον Ελληνικό Στρατό αναπαράχθηκε διαστρεβλωμένη στο εξωτερικό, προκαλώντας και τη παρέμβαση Αυστριακού ευρωβουλευτή, αφού εμφανίζει την Ελλάδα να δαπανά τεράστια ποσά για την προμήθεια οπλικών συστημάτων σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Φινλανδίας επιδόθηκε σε ένα ακόμα ανθελληνικό παραλήρημα ενώ ο ευρωβουλευτής Andreas Meltzer του αυστριακού κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) ζητά εξηγήσεις, θεωρώντας “απαράδεκτο τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων, τα οποία ρέουν στην Αθήνα, να δαπανώνται για πανάκριβες αγορές όπλων” και σε δεύτερη φάση διερωτάται το λόγο για τον οποίο “η προμήθεια δε πραγματοποιείται τουλάχιστον από κάποιο ευρωπαϊκό κράτος”! Επι τούτου μερικές παρατηρήσεις:
1. Με δεδομένο ότι πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση αμυντικού υλικού από κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, ποια ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και των κατά τόπους αρμοδίων ελληνικών διπλωματικών αρχών για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για την υπαρκτή τουρκική απειλή στο Αιγαίο;
2. Η έκταση που έλαβε το θέμα, ιδιαίτερα στη Φινλανδία που τηρεί πάγια φιλοτουρκική στάση, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι οι προτάσεις περί εγγυήσεων των συνόρων μας από την Ευρωπαϊκή Ενώση είναι ανεδαφικές. Το ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης σε περιόδους ισχνών αγελάδων απλά εξανεμίζεται.
3. Η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός προσωπικά φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συστηματική και πρωτοφανούς έκτασης συκοφάντηση της Ελλάδας στο εξωτερικό τη τελευταία διετία, έχοντας δόση λαβή σε πάσης φύσεως έντυπα ή πολιτικά στελέχη τρίτης κατηγορίας να χύνουν με κάθε αφορμή το ανθελληνικό τους δηλητήριο (βλέπε πρόταση του γραφικού Δανού ευρωβουλευτή Morten Messerschmidt περί υποθήκης της νήσου Κω).
4. Η δωρεάν παραχώρηση των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams για την αντικατάσταση ισάριθμων Μ48Α5 ΜΟLF στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ θίγει συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό φάνηκε από τα ευφάνταστα σενάρια που διακινούν ορισμένοι κύκλοι στο διαδίκτυο περί πιθανής έκθεσης των πληρωμάτων στην ακτινοβολία του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου (DU) της θωράκισης και την επιστολή ΜΚΟ για το ίδιο θέμα προς το ΥΕΘΑ, η πρόεδρος του ΔΣ της οποίας έχει βραβευθεί το 1995 με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Ιπεκτσί (βλ. Δεν τίθεται θέμα παραχώρησης αρμάτων μάχης με θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου). Μετά την αποκάλυψη της προπαγάνδας, οι ίδιοι κύκλοι με τη πρόθυμη συμπαράσταση σχετικών και ασχέτων διακινούν τώρα το επιχείρημα της υψηλής κατανάλωσης καυσίμου που διακρίνει τον κινητήρα του Abrams σε κίνηση με μεγάλη ταχύτητα. Γι΄αυτούς φυσικά η αποτρεπτική αξία από τη παρουσία και μόνο 400 σύγχρονων αρμάτων μάχης στις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου είναι αμελητέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου