Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Copa και Cogeca επισημαίνουν την συμβολή της αγροτοδασικής παραγωγής στο περιβάλλον, την απασχόληση και την πράσινη ανάπτυξη



Οι Copa και Cogeca επισημαίνουν την συμβολή της αγροτοδασικής παραγωγής στο περιβάλλον, την απασχόληση και την πράσινη ανάπτυξη
Στην μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στην αύξηση της παραγωγής ζωοτροφών, θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση «η βιώσιμη χρήση βιοκαυσίμων και βιοενέργειας». Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca μετά το 2ο Koli Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου στη Φιλανδία. Ειδικότερα μιλώντας στο Φόρουμ, ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων τόνισε:
«Η αγροτικός και ο δασικός τομέας της Ε.Ε. συνεισφέρουν πολύ στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020 για την ανάπτυξη και την απασχόληση, με σχεδόν 30 εκατομμύρια αγρότες που απασχολούνται στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας στις αγροτικές περιοχές. Επίσης, πάνω από 16 εκατομμύρια ευρωπαϊκές οικογένειες ζουν ή εξαρτώνται από το δασικό περιβάλλον για την επιβίωσή τους. Τα δάση της ΕΕ διαχειρίζονται με τις αρχές της αειφορίας και παρέχουν ανανεώσιμες πρώτες ύλες και υπηρεσίες. Το ξύλο θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προσπάθεια της ΕΕ να επιτύχει τους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Και συνέχισε «Ενώ τα βιοκαύσιμα όχι μόνο συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αλλά επίσης βοηθούν την ΕΕ να μειώσει τη μεγάλη εξάρτησή της από τις ζωοτροφές μέσω των πλούσιων σε πρωτεΐνες υποπροϊόντων από την παραγωγή τους που χρησιμοποιούνται στην Παρασκευή ζωοτροφών. Αυτό θα συμβάλει επίσης στη μείωση της τιμής των ζωοτροφών. Και μπορούν να παράγονται με βιώσιμο τρόπο στην ΕΕ, χωρίς να είναι υπεύθυνα για την έμμεση αλλαγή της χρήσης γης σε τρίτες χώρες. Στο γεγονός αυτό συμβάλλει και το ότι δεν είναι υπό εκμετάλλευση όλη η καλλιεργήσιμη γη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αύξηση γεωργικής και δασικής παραγωγής βιοκαυσίμων και βιομάζας στην ΕΕ, θα ανακουφίσει επίσης πιέσεις στην γη σε χώρες εκτός της ΕΕ και θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της αποψίλωσης των τροπικών δασών».
 

Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου