Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων



''Η νέα ληστρική επιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών, με την επιβολή του δυσβάσταχτου τέλους για τα ακίνητα, την καθιστά ηθική... αυτουργό της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού κινήματος. Του..."δεν έχω να πληρώσω"».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με αφορμή τη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του νέου τέλους ακίνητης περιουσίας.

Ο πρόεδρος σημειώνει ότι το ΕΒΕΑ καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην προβεί στη θεσμοθέτηση του νέου αυτού τέλους στα ακίνητα και να επανεξετάσει συνολικότερα την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν λόγω της αδυναμίας της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα των φορολογουμένων, να αποδώσουν τους πολλαπλούς δυσβάσταχτους φόρους που τους έχουν επιβληθεί.

Υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα το ΕΒΕΑ έχει τονίσει ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών.

''Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας οδηγούν σε ύφεση. Σε περιόδους ύφεσης, η επιβολή νέων φόρων επιτείνει την ύφεση και διευρύνει την ανεργία. Όταν η ανεργία ξεπεράσει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ο κίνδυνος ρήξης της κοινωνικής συνοχής είναι βέβαιος» καταλήγει ο πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου