Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το «μαχαίρι» στον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο φέρνει κάλπες










  4
Το «μαχαίρι» στον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο φέρνει κάλπες 
Στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, οΠρωθυπουργός δεν απάντησε μόνο στην ερώτηση του Κ. Ζούλα, γιατί η κυβέρνηση αντί να βάζει συνεχώς νέους φόρους που γονατίζουν τη μέση ελληνική οικογένεια, δεν μειώνει το κράτος, δεν κλείνει μια ΔΕΚΟ; Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τημέση ελληνική οικογένεια δέκα λεπτά, στην ταμπακέρα όμως δεν αναφέρθηκε διόλου. Δεν αναφέρθηκε, διότι δεν πρόκειται να το κάνει. 

Αν ο νέος φόρος πείσει την τρόικα ότι η κυβέρνησησυμμορφώθηκε και δοθεί το πράσινο φως για την επόμενη δόση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ως το Δεκέμβρη η εργασιακή εφεδρεία θα μείνει στα χαρτιά και ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου δεν θα προχωρήσουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει το κουράγιο να προχωρήσει σε μέτρα που θα θίγουν τόσο πολύ το δημόσιο και τους ανθρώπους που το ίδιο είχε διορίσει όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό άλλωστε από την αρχή της κρίσης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ψέματα και με νέους φόρους. Το να μην θίξει το δημόσιο τομέα όσο είναι δυνατόν, ήταν επιλογή της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης. Γι’ αυτό προτίμησε τη φοροκαταιγίδα.

Με δεδομένο πάντως ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, και ότι το αργότερο ως τη μεθεπόμενη δόση, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, είναι πολύ πιθανόν να σκηνοθετήσει την «έξοδο της» για να μην υποχρεωθεί να πάρει αυτές τις αποφάσεις. Η λογική λέει ότι κάπως θα οδηγηθούμε σε εκλογές από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, αν η συμφωνία της 21ης Ιουλίου έχει υλοποιηθεί. Στον προϋπολογισμό που θα ψηφίσει ως το τέλος Οκτωβρίου θα εντάξει περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου για μισθοδοσία, τις οποίες όμως θα κληθεί να υλοποιήσει είτε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, είτε μια κυβέρνηση συνεργασίας.


Newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε Jums στοίχημα finansinių sunkumų Φύση; Jusuke pagalb έφαγε μέσα. praras ήταν miegot την naktimis λέξη για να Nerima ΚΑΥΠ Σιντάρτα το paskolą; Neleiskit να απολαύσετε svajones Mirta της Susisiekit σε [lisajacksonwhiteloaninvestment@yahoo.co~~head=dobj Ι) lengva ir patikimas paskolos. ΣΙΑ duomenys:

    INFORMACIJ να skolininkams

    Jusuke pavardės ..........
    Reikalingas kiekis ..........
    Trukmė: .........
    Jusuke Salis ..........
    Salis: .........
    Telefonas ..........
    Paskolos paskirtis ..........
    Pajamos Mėnesio ..........
    Pareigos ..........
    Lytis: .........
    Jusuke amžius ..........
    Namur adresas: .........
    Biuro adresas: ........
    Lisajacksonwhiteloaninvestment@yahoo.com Manoir elektroninio Πάστο adresas

    Μέσα Lauk Kuo greičia της Πάστο, αλλά Jusuke turit να užpildyt το prašymo forma del paskolos
    Geriau την atžvilgi της
    Πόνυ Lisa Jackson

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου