Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ



Η Γαλλία διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στην Ελλάδα, ενώ η γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει ακόμη ένα μέρος των πιστώσεών της προς την Ελλάδα αν ζητηθεί μια νέα προσπάθεια από τους ιδιώτες...
επενδυτές. «Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές.

«Δεν μπαίνουμε στο σενάριο» μιας χρεοκοπίας της Αθήνας, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα RMC και BFM TV.

Η πρώτη γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι προτίθεται να εγκαταλείψει άλλο ένα μέρος των πιστώσεών της προς την Ελλάδα, αν ζητηθεί από τους ιδιώτες επενδυτές να καταβάλουν μια νέα προσπάθεια.

«Πιστεύω ότι η εφαρμογή του σχεδίου της 21ης Ιουλίου παραμένει προτεραιότητα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Μποντουέν Προ στον ραδιοσταθμό Radio Classique.

«Άν χρειαστεί να υπάρξει μια επιπρόσθετη βοήθεια από το σύνολο των ιδιωτών επενδυτών, από την πλευρά της BNP Paribas, θα έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι», προσέθεσε.

Η Πεκρές σημείωσε επίσης ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν χρειάζονται μια επανακεφαλαιοποίηση, μετά τη χθεσινή αλλαγή πλεύσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πιστεύει εφεξής ότι χρειάζεται μια επανακεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, όπως συστήνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φερεγγυότητας, ρευστότητας των γαλλικών τραπεζών. Οι γαλλικές τράπεζες είναι σταθερές», διαβεβαίωσε η Πεκρές. «Οι γαλλικές τράπεζες δεν χρειάζονται επιπλέον επανακεφαλαιοποίηση. Από το 2008 έχουν αυξήσει τους πόρους τους κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε η υπουργός.


Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου