Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται και άλλα μέτρα..! ''Και σε άλλα με υγεία''



Σε εργασιακή εφεδρεία εντός του 2011 θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα περικοπούν κατά 20%, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. 

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών, οι συντάξεις των οποίων θα περικοπούν κατά 40%.

Την ίδια ώρα το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί του χρόνου στις 5.000 ευρώ από τα 12.000 ευρώ. 
Παράλληλα το «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ θα επεκταθεί «τουλάχιστον» μέχρι το 2014.

Στο δημόσιο, άμεση θα είναι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολόγιου στο δημόσιο, το οποίο θα "προσγειώσει" σημαντικά τους μισθούς. Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία οι 20.000 υπάλληλοι θα είναι απ' τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι υπόλοιποι 10.000 απ' το στενό δημόσιο τομέα. 

Εν τω μεταξύ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εξισωθεί τον Οκτώβριο του 2012.

"Η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας είναι να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα", αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Μόσιαλος, προσθέτοντας: "Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη καταφυγής σε πρόσθετα μέτρα, σε αντιστάθμισμα των απωλειών εσόδων, λόγω της ύφεσης και των υπεραισιόδοξων προβλέψεων του μεσοπροθέσμου προγράμματος της 21ης Ιουνίου.

Επισημαίνεται πως τα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν είναι αυτά στα οποία υπάρχει ήδη συμφωνία με την τρόικα. Οι διαπραγματεύσεις όμως αναμένεται να συνεχιστούν στην Ουάσιγκτον το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου ο υπ. Οικονομικών θα μεταβεί για την ετήσια Σύνοδο του Ταμείου. Το κλιμάκιο της τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε να "κλειδώσει" η συμφωνία και να εγκριθεί η έκτη δόση του δανείου.


Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου