Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δημοσκοπήσεις ανοίγουν θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η προϊούσα φθορά που καταγράφεται για το ΠΑΣΟΚ, και η διαγραφόμενη βέβαιη ήττα του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οδηγεί τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τους πολιτικούς αναλυτές που τις συνδράμουν, στο να προσθέσουν ένα κομβικό ερώτημα, στα ποιοτικά δεδομένα που διερευνούν και καταγράφουν: Τους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι δημοσκόποι έχουν ξεκινήσει ήδη τις πρώτες… δειλές ερωτήσεις προς τους πολίτες που συμμετέχουν στις έρευνες, επιχειρώντας να καταγράψουν τις πρώτες αντιδράσεις, και στη συνέχεια να κινηθούν αναλόγως.
Η συγκεκριμένη παράμετρος άλλωστε θεωρείται εξαιρετικά «δύσκολη», από τη στιγμή που αφορά το ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, και τον αρχηγό του, ο οποίος τυγχάνει εν ενεργεία Πρωθυπουργός.
Την τελευταία φορά που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν βρεθεί στην ίδια θέση, το ερώτημα αφορούσε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Ήταν η περίοδος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002, και με μεγαλύτερη θέρμη μετά την άνοιξη του 2003, όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν να «μετρούν» τους υποψηφίους διαδόχους του Κώστα Σημίτη.
Τότε, το προβάδισμα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν καθαρό, και οδήγησε μετά από μερικούς μήνες στη «βελούδινη» ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, οι δημοσκοπήσεις ανοίγουν και πάλι θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «αναχωρητής». Και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το… ποιος έρχεται.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου