Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ώρες αγωνίας και… προσμονής



Το νεφελώδες σκηνικό που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις αντικειμενικές πιθανότητες της Ελλάδας να λάβει την πολυπόθητη πολιτική στήριξη από τους εταίρους, και να αποφύγει το φάσμα της χρεοκοπίας, για το οποίο οι κερδοσκόποι εκτιμούν ότι η… βεβαιότητά του ανέρχεται σε ποσοστό 98%, δίνει εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρα στις τρέχουσες εξελίξεις.
Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων που θα γίνουν το απόγευμα για την «τύχη» της Ελλάδας, μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε στην Αθήνα έκτακτη σύσκεψη. Με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Λουκά Παπαδήμου, του Γιώργου Ζανιά, καθώς και κορυφαίων τραπεζιτών.
Οι εξελίξεις προσέλαβαν αυτοτροφοδοτούμενο χαρακτήρα, από τη στιγμή που χθες το βράδυ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τιμ Γκάιτνερ έθεσαν επί τάπητος την πολιτική ευθύνη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την υστέρηση σε αποφασιστικές δράσεις για την επαρκή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
Κι όλα αυτά, μερικές ώρες πριν από την αυριανή «απολογία» του Πολ Τομσεν ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για το «φάρμακο» το οποίο χορηγήθηκε στην Ελλάδα, η αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβητείται έντονα και από οικονομολόγους στο εσωτερικό του Ταμείου.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου