Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου, Merkel, Sarkozy αύριο



Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, της Angela Merkel και του Nicolas Sarkozy.

Η Merkel εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της φιλανδικής απαίτησης να λάβει εγγυήσεις για τα δάνεια διάσωσης. «Όλοι μας θέλουμε να βρούμε ένα μονοπάτι, και θα το βρούμε. Έναν δρόμο προς τα μπροστά που να είναι ανοικτός για όλους τους εταίρους, αλλά και να ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες των Φιλανδών», είπε.

Εν τω μεταξύ, διαψεύδονται από τον εκπρόσωπο του Nicolas Sarkozy οι πληροφορίες του Reuters που θέλουν το Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel να ανακοινώνουν σήμερα μια κοινή πρωτοβουλία για την Ελλάδα.

Πηγές του Reuters έκαναν λόγο για επίσημη δήλωση για την Ελλάδα από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι Sarkozy και Merkel μίλησαν τηλεφωνικά και είναι "αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο" για να επικρατήσει η ηρεμία στις αγορές και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και το ευρώ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης να δείξουν στις αγορές ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της κρίσης χρέους. Η Ουάσιγκτον παρεμβαίνει στην κρίση στέλνοντας τον Tim Geithner στην Ευρώπη.

Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου