Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κομμένοι από τον επαρχιακό Τύπο οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ



thumb
Εμπάργκο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., των οποίων τα κόμματα έχουν βασική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και κατ’ επέκταση στο Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε, επέβαλαν οι εκδότες του επαρχιακού Τύπου μετά τη γνωστοποίηση της ισχύος της απόφασης που ψηφίστηκε στη Βουλή. Με βάση την απόφαση καταργείται η ταχυδρομική ατέλεια, γεγονός που θα οδηγήσει στον αφανισμό του επαρχιακού και του τοπικού Τύπου, που είναι βασικό εργαλείο για την ενημέρωση, την επικοινωνία και κατ’ επέκταση την κοινωνική συνοχή.
«Μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις, σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα έχουν συζητηθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο για τα ΜΜΕ, όλοι οι συνάδελφοι αρνούμαστε να δημοσιεύσουμε την παραμικρή είδηση που αφορά τις δραστηριότητες των τοπικών βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ψήφισαν το άρθρο 48 του Μεσοπρόθεσμου», τονίζει το Δ.Σ. της Ενωσης των Ιδιοκτητών (ΕΙΕΤ) στην ανακοίνωσή του και κατηγορεί τους βουλευτές ότι από τη μια μεριά ζητάνε την προβολή τους από έντυπα και από την άλλη ψηφίζουν την εξόντωσή τους.
Ετσι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» είναι κομμένοι από τις περισσότερες επαρχιακές εφημερίδες και τώρα οι περισσότεροι τρέχουν πίσω από τους τοπικούς εκδότες για να δικαιολογηθούν, λέγοντας μάλιστα ότι το μεσοπρόθεσμο ήταν τόσο μεγάλο και λεπτομερές που δεν ήξεραν τι ακριβώς ψήφιζαν σε πολλές περιπτώσεις (!!!) και παρακαλώντας να φιλοξενηθεί – πράγμα αδύνατον πλέον – ένα δελτίο Τύπου που «δεν έχει καμία είδηση», όπως λένε οι εκδότες, αλλά είναι εκθέσεις ιδεών για τα υποτιθέμενα έργα που έγιναν «δι’ ενεργειών τους».
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή η απόφαση, που θεωρείται σοβαρό χτύπημα κατά του επαρχιακού Τύπου και ιδιαίτερα κατά των εβδομαδιαίων εφημερίδων, εκτός από την ατέλεια στα ΕΛΤΑ καταργεί και την ατέλεια στον ΟΤΕ (ανήκει πλέον στους Γερμανούς ιδιώτες). Είναι βέβαιο ότι αν σύντομα η πολιτεία δεν πάρει άλλου είδους μέτρα ή οι εκδότες δεν βρουν άλλους τρόπους και άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους, τότε πολλά επαγγελματικά έντυπα θα οδηγηθούν στο κλείσιμο…


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου