Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Είστε τράπεζα και χάσατε το 20% των κεφαλαίων σας…υποχρεωτικά αμκ – Είστε ΔΣ και ενώ αποφασίσατε αμκ δεν την υλοποιείται πρόστιμο έως 1 εκατ ευρώ…



Ένα νέο πλαίσιο κανόνων θεσπίζει ο νόμος για την εποπτεία και εξυγίανση των τραπεζών τον οποίο το www.bankingnews.gr έχει παρουσιάσει αναλυτικά.
Επανερχόμαστε όμως γιατί απλά θέλουμε να επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ορισμένα παράδοξα των αυξήσεων κεφαλαίου.
Ειδικά σε ορισμένες τράπεζες να ανακοινώνουν χρονοδιαγράμματα αυξήσεων κεφαλαίου και αυτά να μην υλοποιούνται.
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Αν μια τράπεζα ανακοινώσει αύξηση και αυτή καθυστερήσει τότε η ΤτΕ μπορεί να επιβάλλει στο ΔΣ πρόστιμα έως και 1 εκατ ευρώ.
Υπάρχουν 2 -3 τράπεζες που έχουν αποκλίνει από τα χρονοδιαγράμματα τους έως και 8 μήνες χωρίς να επιβάλλεται καμία ποινή.
Παράλληλα αν η  ΤτΕ διαπιστώσει ότι σε μια τράπεζα μειωθεί πάνω από 20% τα ίδια κεφάλαια της πλην του χαρτοφυλακίου συναλλαγών τότε η ΤτΕ ζητάει άμεσα υλοποίηση μετοχικού κεφαλαίου.
Και αυτή η εξέλιξη σημαντική. Πέραν του χαρτοφυλακίου συναλλαγών τα κεφάλαια ήταν 1 δις και μειωθούν στα 800 εκατ τότε αυτομάτως η τράπεζα υποχρεώνεται σε αύξηση κεφαλαίου.
Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι η αύξηση θα μπορεί να υλοποιηθεί και με προνομιούχες μετοχές.
Το θέμα αυτό το έχουμε υπερτονίσει. Οι αυξήσεις κεφαλαίου και ειδικά στο ΤΧΣ εφόσον η τράπεζα συνεχίζει να διαθέτει επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα πρέπει να υλοποιούνται και με προνομιούχες μετοχές….

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου