Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επιστροφή στον “τόπο του εγκλήματος”


Democrazy


Και όμως αν το καλοσκεφθείτε το να μη μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ήταν μια κάποια λύση. Πέραν του ότι θα έδειχνε σε όλους, εντός εκτός και επί τα αυτά του ΠΑΣΟΚ, ότι έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, θα ήταν και ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα έβαζε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτό το «επαρχιώτικο πανηγυράκι» που όλοι νομίζουμε ότι είναι Διεθνής Έκθεση.
Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός δεν έχει να πει τίποτα, πρωτίστως στις παραγωγικές (τρόπος του λέγειν) τάξεις για τις οποίες υποτίθεται ότι διοργανώνεται η ΔΕΘ, αφού ό,τι κι αν είχε να πει τον έχει προλάβει η τρόικα, δευτερευόντως σε όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι πλέον δεν θέλουν να ακούσουν μια από τα ίδια.
Μια ομιλία στη ΔΕΘ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα είχε νόημα εφόσον ο πρωθυπουργός έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει. Θα είχε σημασία αν ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη και από του βήματος της ΔΕΘ ανακοίνωνε ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Από τη στιγμή που θα πει αυτά που ξέρουμε, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα ήταν φρόνιμο να εκλάβει ως «δώρο» την πληροφορία που μετέδωσε το Mega και να κάνει τη διαφορά.
Αν δεν μιλούσε θα έπειθε περισσότερο για τις προθέσεις του και κυρίως θα φαινόταν σοβαρός απέναντι σε μια κοινωνία που ακόμα ηχούν στ’ αυτιά τα λόγια που είχε πει πάλι στη ΔΕΘ, περί χρημάτων που υπάρχουν και θα τα έβρισκε να τα μοιράσει όταν ερχόταν στην εξουσία. Τελικά ήρθε και ξαναπάει στη ΔΕΘ, όπως ακριβώς ο δολοφόνος που επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου