Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Παράθυρο για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στην εστίαση













της Ελενας Λάσκαρη

ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στην εστίαση καθιερώνει το Υπουργείο Οικονομικών με ορισμένες εκ των πτυχών του εγχειρήματος να μην αποκλείεται να οδηγήσουν σε αλαλούμ.

Ο κ. Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς ανακοίνωσε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ενιαία πακέτα εξαγωγικού τουρισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι επανεξετάζονται ένας ένας οι περίπου 137 κωδικοί της εστίασης, ώστε να μην εφαρμοστεί ο συντελεστής 23% στις περιπτώσεις όπου πωλούνται τρόφιμα και η πώλησή τους δεν συνιστά εστίαση.

Όπως διευκρινιζόταν στη συνέχεια από αρμόδιο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.

Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως εφόσον το πακέτο κλείσει Έλληνας τουρίστας στο εσωτερικό.

Το οικονομικό επιτελείο παραπέμπει στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με την οποία θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο του ΦΠΑ που θα επιβαρύνει την εστίαση από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το θέμα των αντικειμενικών κριτηρίων και το ενδεχόμενο επαναφοράς τους ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το ενδεχόμενο επαναφοράς κριτηρίων παλαιού τύπου και αναφέρθηκε σε συνδυαστικά κριτήρια αλγοριθμικού χαρακτήρα ώστε να αποκαλύπτεται το πραγματικό εισόδημα.


Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου