Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε! - "Επικήδιοι" από τον ξένο Τύπο



Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ.Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν! Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιλόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την σημερινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεώμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από σήμερα η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.
Οι Financial Times, υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο «οδηγεί πιθανότατα στην πρώτη πτώχευση χώρας της ευρωζώνης» και αναφέρουν ότι «το σχέδιο διάσωσης που συζητείται για την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και υπό αυτό το πρίσμα συνιστά πολιτική νίκης της γερμανίδας καγκελαρίου».
Πηγές του γαλλικού πρακτορείου AFP, τονίζουν ότι «έχουμε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας». Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν μια γενναία ενίσχυση του μηχανισμού τότε δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης εκτός των συνόρων της Ελλάδας. «Είναι εύκολο να λες ότι ο μηχανισμός θα κινηθεί με περισσότερη ευελιξία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης»δηλώνει στέλεχος διεθνούς χρηματοπιστωτικού μηχανισμού.
Ο μεν Ζ.Κ.Τρισέ τονίζει σε κάθε τόνο δημοσίως ότι "Είναι εθελοντική η αναδιαάρθρωση και η συμμετοχή των ιδιωτών" αλλά ξέρει και αυτός ότι δεν είναι έτσι. Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο καιρό θα κριθεί ότι τελούμε υπό πτώχευση. Κανείς δεν ξέρει, γιατί ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τα πρώτα προβλήματα θα παρουσιαστούν στις τράπεζες που θα πάψει η αυτόματη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ και σε όσους συναλλάσσονται με το εξωτερικό που θα πρέπει πλέον να πληρώνουν μετρητά τα όποια προϊόντα αγοράζουν...




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΩΧΕΦΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΟΙ 300 ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΦΑΤΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΑΜΑΚΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙ-----ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΑΜΑΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Η ΜΑΙΜΟΥ ΖΗΤΗΣΗ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου