Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Der Spiegel... ''Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα - και θα τα πάρουν'' !


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011


 
Αμφιβολίες διατυπώνονται για τις προοπτικές επιτυχίας των ιδιωτικοποιήσεων και εξαιτίας της υπερδιογκωμένης γραφειοκρατίας των ελληνικών υπηρεσιών.
"Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα - και θα τα πάρουν. Ωστόσο με τα μέχρι τώρα μέσα δεν μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα, η οικονομία συρρικνώνεται και τα φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι ουτοπικά", υποστηρίζει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα.

Το δημοσίευμα διαπιστώνει αποτυχία στο στόχο μεταρρύθμισης του γιγαντιαίου κρατικού μηχανισμού της Ελλάδας και αναφέρεται στη ΔΕΗ και τον πρόεδρο του συνδικάτου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, "πρώην τροτσκιστής" που έχει στο γραφείο του αναρτημένα πόστερ των Τσε Γκουεβάρα, Μαρξ και Τρότσκι. "Από το 1999 το συνδικάτο του παίρνει άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις του εργοδότη του άνω των 31,3 εκ. Ευρώ. Άκρως παρανοϊκό: Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια το συνδικάτο πήρε 115.000 ευρώ για διαδηλώσεις κατά του εργοδότη του - της κυβέρνησης και του προγράμματος περικοπών", γράφει το Spiegel.

Τα συνδικάτα στους κρατικούς οργανισμούς "παίρνουν θέση για να τρομάξουν τους ενδεχόμενους επενδυτές", λέει το ρεπορτάζ παραπέμποντας στον πρόεδρο του συνδικάτου Φωτόπουλο, που θέλει να κόψει το ρεύμα στους Έλληνες, αν η επιχείρηση πουληθεί όπως σχεδιάζεται. Ως προνομιακός "παράδεισος" αναφέρεται και η επιχείρηση "Ελληνικά Πετρέλαια", όπου "οι 2500 απασχολούμενοι παίρνουν 17,8 μισθούς, ενώ οδηγοί και θυρωροί έχουν εισόδημα 90.000 το χρόνο".

Αμφιβολίες διατυπώνονται για τις προοπτικές επιτυχίας των ιδιωτικοποιήσεων και εξαιτίας της υπερδιογκωμένης γραφειοκρατίας των ελληνικών υπηρεσιών. Την ίδια ώρα έχουν χαθεί πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα χρόνο, ενώ οι ιδιωτικές καταθέσεις έχουν συρρικνωθεί κατά 31 δισ. ευρώ.

Στις "καλές σελίδες" της κρίσης, για τους τουρίστες τουλάχιστον, καταχωρείται η αύξηση του προσωπικού φύλαξης της Ακρόπολης που επέτρεψε την επιμήκυνση του ωραρίου επίσκεψης στην Ακρόπολη μέχρι τις 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου