Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ενα ανεξέλεγκτο "σπιράλ" κρίσης και κάποιο περιστατικό χρεοκοπίας στην ευρωζώνη θα ήταν καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα επιστρατευθούν οι καλύτερες...
 ιδέες", συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στη χωρα μας, ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι για να στηριχθεί η ελληνική οικονομία χρειάζονται επενδύσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημά της.
Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει και η Γερμανία θα έχει καίριο ρόλο στο σχεδιασμό της "λύσης", τόνισε.
Σημείωσε, δε, ότι οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ και εξέφρασε την άποψη ότι "η ΕΕ μπορεί να λύσει την κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους", που αποτελεί "μία δύσκολη υπόθεση".

Πρόσθεσε ακόμη ότι συμφώνησε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις συνομιλίες που είχαν στο Λευκό Οίκο ότι "πρέπει να περιοριστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, να μην επιτραπεί να αποτελέσει έναν κίνδυνο για την επιχειρούμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας".

Νωρίτερα ανέφερε ότι "η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εμποδίζει καίρια την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας", η οποία πράγματι δείχνει, στην προοπτική των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2012, να επιβραδύνεται.

Στην ίδια, κοινή, συνέντευξη Τύπου, η γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης έχουν αμοιβαίο συμφέρον στο να διασφαλίσουν ότι πιθανά προβλήματα ενός μέλους δεν θα πρέπει να ταράσσει τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.

"Εάν μία χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο συνολικά τη ζώνη του ευρώ, τότε είναι προς το συμφέρον κάθε μίας χώρας ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί να καταλάβουν ότι η κοινή νομισματική περιοχή δεν πρέπει να κινδυνεύσει. Με αυτό το σκεπτικό θα δράσουμε ώστε να εγγυηθούμε τη βιωσιμότητα (της ευρωζώνης). 
Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters, οι γερμανοί συντηρητικοί του CDU εμφανίζονται θετικοί να προσέλθουν σε κοινοβουλευτική συμφωνία υπέρ του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου