Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΜΠΟΡΟΙ: Κατά του Μεσοπρόθεσμου



Την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των εμπόρων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
Αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.
"Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης επέλεξε τελικά για την επόμενη τετραετία αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου, την τακτική των ¨μόνιμο-έκτακτων¨ εισφορών, που ουσιαστικά σημαίνει έμμεση αύξηση των φορολογικών συντελεστών" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
"Τα έσοδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βασίζονται και πάλι σε φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και στοχεύουν σε μία σειρά αναδρομικών μεσοπρόθεσμων κεφαλικών φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους.
Τα ειδικά "επαγγελματικά" κριτήρια, παρά την πρόχειρη στόχευση σε ενοίκια, συντελεστή εμπορικότητας και αριθμό απασχολούμενων, εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο. Το ειδικό τέλος φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών και η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά.
Το παράδοξο είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να πουλήσει δημόσια ακίνητη περιουσία την οποία άλλωστε περιγράφει σε πολλές από τις 139 σελίδες της έκθεσης, εντούτοις επιβαρύνει φορολογικά όλα τα ακίνητα, μειώνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης και φορολόγησής τους, διώχνοντας έτσι κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.
Οι "δομικές αλλαγές" του Μνημονίου 2 είναι και πάλι η επιβολή νέων φόρων, οι έκτακτες εισφορές, τα τεκμήρια διαβίωσης και δυστυχώς περισσότερες και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στα μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Οι εφαρμοστικοί νόμοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής θα μας λύσουν σύντομα πολλές απορίες, εκτός βέβαια από το πώς και πού θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε".
Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου