Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«ΟΤΕAlert» για τους ανήμπορους και ηλικωμένους από το Δήμο Χαϊδαρίου


10/06/2011 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει προχωρήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, μέσω του ψηφιακού προγράμματος τηλεβοήθειας«ΟΤΕAlert» για τους ανήμπορους και μοναχικούς ηλικιωμένους.
Η εν λόγω υπηρεσία τηλεβοήθειας «ΟΤΕAlert» παρέχει προστασία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, και εξασφαλίζει τη λήψη βοήθειας με την απλή πίεση ενός πλήκτρου της συσκευής, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης και κλήσης τηλεφωνικών αριθμών.
Η βοήθεια αυτή, προσφέρεται μέσα από ζωντανή συνομιλία με τους έμπειρους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου, που απαντούν στην κλήση και ενεργούν άμεσα για τον συντονισμό των προδιαγεγραμμένων ενεργειών.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών συσκευών, όπου καταχωρούνται τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.
Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο ασθενής μπορεί να καλέσει άμεσα το γιατρό, κάποιον νοσηλευτή, ασθενοφόρο, ακόμα και ένα συγγενή του, προκειμένου να βοηθηθεί την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα για για όσους επιλέχθηκαν, ενώ η Κ.Ε.Δ.Χ. εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άλλους πολίτες με εξίσου σοβαρά προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «τρέχει» από το Δεκέμβριο του 2010 και ήδη ωφελούμενοι είναι 13 δημότες του Χαϊδαρίου, ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αναμένεται να παρθεί απόφαση από το δ.σ. της ΚΕΔΧ για παράτασή του.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου