Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

“Ψάχνεται” για νέο κόμμα ο Φλωρίδης;


Πολιτική


Η παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, άνοιξε την Πέμπτη τους ασκούς του Αιόλου, που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης, για να εκτονωθεί τελικά η κατάσταση με τον «μεγάλο συμβιβασμό» ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Γιώργος Φλωρίδης ωστόσο δεν συμμετείχε πλέον στις εξελίξεις. Επέλεξε να αποχωρήσει από τη Βουλή, και παράλληλα να διατυπώσει ένα πολιτικό μανιφέστο με… ουρά μέλλοντος, που του επιτρέπει πλέον να ασκεί κριτική, και να διεκδικεί ρόλους για τον εαυτό του.
Η «Real News» υποστηρίζει σήμερα ότι ο άλλοτε «υπασπιστής» του Κώστα Σημίτη, βρίσκεται σε συζητήσεις με πολιτικούς και προσωπικότητες από όλα τα κόμματα, για το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός καινούριου φορέα.
Ακόμη φυσικά είναι πολύ νωρίς για να διαμορφωθούν οι συνθήκες του μεγάλου βήματος, και μόνο το γεγονός ότι διεξάγονται συζητήσεις ωστόσο, αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχετικός προβληματισμός. Καθώς και η βούληση από αρκετούς να προχωρήσουν μπροστά.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Φλωρίδης δεν θα προχωρήσει στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα. Θα διατηρήσει για τον εαυτό του έναν ρόλο «κριτή» του πολιτικού συστήματος, σαν και εκείνον που έχει τα τελευταία χρόνια ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Και θα περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες στο ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

STATESMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου