Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει το Πολίτευμα;



06.06.2011REPORTER
Πολύ κοντά στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας κινούνται οι απόψεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, όπως εκφράστηκαν τόσο με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όσο και με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ. Ο Μ. Βορίδης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και ο μόνος τρόπος για να την ανακτήσει είναι η εκλογική διαδικασία. «Θα πρέπει να πάμε σε εκλογές να εκφραστεί η διαφοροποίηση και η όποια διαφωνία υπάρχει και τα σημεία συμφωνίας και να πάμε την επόμενη ημέρα στην διαπραγμάτευση και να πούμε ότι αυτά μπορεί η χώρα», πρόσθεσε πλήρως εναρμονισμένος με την άποψη του Αντώνη Σαμαρά.
Τόσο στη συνέντευξή του όσο και στις δηλώσεις του καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχασε έναν ολόκληρο χρόνο και αναρωτήθηκε ποιος τις φταίει που της λείπουν 6,5 δισ. Ευρώ για να κλείσει το τρέχον έτος. Χαρακτηρίζει τα μέτρα που αποφάσισε «υφεσιακά» επισημαίνοντας πως η εφαρμογή τους δεν θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα ενώ θα οδηγήσει τη κοινωνία σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αναφορά του στην Επανάσταση του 1909 στο Γουδί, η οποία έφερε στα πράγματα τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την οποία επικαλείται ω πρότυπο προκειμένου να δημιουργούν οι συνθήκες ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού και κοινωνικού αδιεξόδου. Σ’ αυτό το πλαίσιο προτείνει Συντακτική Βουλή και αλλαγή πολιτεύματος-από Προεδρευομένη σε Προεδρική Δημοκρατία- ώστε ο Πρόεδρος να εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
Τέλος, ο Μάκης Βορίδης, καλεί  Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ να αναστείλουν τη λειτουργία τουςώστε να επιτευχθεί η επανένωση της Δεξιάς επί τη βάσει τεσσάρων προγραμματικών αρχών. Εθνική Ταυτότητα, Ελευθερία, Ασφάλεια, Κοινωνική Αλληλεγγύη.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου