Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Θέτει στο ΠΑΣΟΚ το δίλημμα της “πολιτικής επιβίωσης”



Η «μεγάλη εβδομάδα» του Γιώργου Παπανδρέου, όπως περιγράφεται από τον Τύπο και τους πολιτικούς αναλυτές, ξεκινά με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και μεταφέρεται, τις επόμενες ημέρες, σε εσωκομματικό επίπεδο, με τις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων.
Το κλίμα στο οποίο καλείται να αναπτύξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ο Πρωθυπουργός, δεν είναι από εκείνα που θα… παρακαλούσε να αντιμετωπίζει ένας πολιτικός ηγέτης. Στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, δείχνουν αποφασισμένοι να… επιβάλλουν τάξη. Στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση, και ενδεχομένως στη συνέχεια να ρίξουν τη μεγάλη ζαριά των πρόωρων εκλογών.
Το «Αλλάζουμε μαζί», που ήταν ο τίτλος του βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε, με απολογισμό των πεπραγμένων της μέχρι σήμερα θητείας της Κυβέρνησης, συνιστά και το πολιτικό μότο του Γιώργου Παπανδρέου. Με τον Πρωθυπουργό να θέτει το στελεχιακό δυναμικό της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ,προ ενός ρεαλιστικού και υπαρκτού διλήμματος: Μαζί θα αλλάξουμε ή… μαζί θα πέσουμε.
Ο Πρωθυπουργός, που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα πάνω του το κύριο βάρος της προσπάθειας ανασυγκρότησης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, θέτει το «όλον ΠΑΣΟΚ», προ του διλήμματος της πολιτικής επιβίωσης. Αν η Κυβέρνηση δεν στηριχθεί και πέσει, το πιθανότερο είναι ότι, ως δεύτερο κόμμα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει περίπου τους μισούς από τους βουλευτές που έχει σήμερα.
Οι υπόλοιποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της πολιτικής… ανεργίας. Πέραν της επιβάρυνσης της προσωπικής και κομματικής υστεροφημίας τους.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου