Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Αράπογλου στη θέση του Παπακωνσταντίνου;



Επιχειρώντας κάποιος να αποκωδικοποιήσει λέξη προς λέξη τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, από το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ομολόγησε δημοσίως τον ανασχηματισμό τεχνοκρατών, για τον οποίο γίνονται συζητήσεις εδώ και πολύ καιρό στο παρασκήνιο.
Σε μια τέτοια μεγάλη αλλαγή, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών, από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μέχρι πρότινος, ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και ο Απόστολος Ταμβακάκης προέβαλαν ως οι επικρατέστεροι διάδοχοι του «τσάρου», τα τελευταία 24ωρα ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται μια εισήγηση έκπληξη:
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το όνομα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό του Τάκη Αράπογλου, στελέχους της τραπεζικής αγοράς και των επιχειρήσεων, που θεωρείται ότι κινείται στον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς. Επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή άλλωστε, ο κ. Αράπογλου ανέλαβε τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, προωθώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες και κινήσεις στη διατραπεζική αγορά, όπως για παράδειγμα την επένδυση στην Τουρκία, μέσω της τράπεζας «Finansbank».
Ο Τάκης Αράπογλου έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο Λονδίνο, και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα είχε την αποδοχή της αγοράς, ιδίως δε του εφοπλιστικού κόσμου, που θεωρείται κρίσιμη παράμετρος για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους θα κληθεί να τρέξει η οικονομία.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου