Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θέλει ο Γιουνκέρ



Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011 




Ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θέλει ο Γιουνκέρ 
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρτάχθηκε σήμερα σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό υπέρ «μιας ήπιας αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους, με μια εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, όπως ζητεί η Γερμανία. 


«Δεν θα υπάρξει μια συνολική αναδιάρθρωση, οι κυβερνήσεις συμφωνούν πάνω σε αυτό, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια τέτοια επιλογή», σημείωσε.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση», προσέθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.

«Θα πρέπει να μετάσχουν οι πιστωτές (...) όμως αυτό θα πρέπει να γίνει σε μια εθελοντική βάση», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να επιβληθεί μια συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών χωρίς και ενάντια στην ΕΚΤ», επεσήμανε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις γερμανικές επιφυλάξεις όσον αφορά μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ο Γιούνκερ ζήτησε «να μιλάμε με σεβασμό» για το ελληνικό ζήτημα και χαρακτήρισε «εντελώς εσφαλμένο» να «πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί είναι οι μόνοι που καταβάλλουν χρήματα».

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι ήταν στο παρελθόν «οι πρώτοι που δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας», σημείωσε εξάλλου.
Newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου