Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

“Μπλακ άουτ” στο Taxisnet – Παράταση στην υποβολή ΦΠΑ και δηλώσεων εισοδήματος

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

 13.04.2011

Στα όρια νευρικής κρίσης είναι πλέον χιλιάδες πολίτες που πρώτα ταλαιπωρήθηκαν για να μπουν στα περιβόητα μητρώα του taxisnet και να πάρουν κωδικό για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους

και τώρα βλέπουν τις προθεσμίες να λήγουν και να μην μπορούν να τις υποβάλουν αφού το σύστημα... πέφτει συνέχεια.
Χιλιάδες άνθρωποι με το ΣΔΟΕ να περιμένει στη γωνία ζουν με την αγωνία πως και πότε επιτέλους θα πάρουν... μήνυμα ότι το κράτος πήρε τη δήλωση.
Με το taxisnet να μην συνέρχεται μετά τα μπαλώματα που έγιναν αποφασίστηκαν παρατάσεις. Έτσι όσων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ) λήγη η ημερομηνία ηλεκτρονικής δήλωσης δίδεται η δυνατότητα υποβολής εντός πέντε ημερών από την καταληκτική ημερομηνία να υποβάλουν τη δήλωση στη ΔΟΥ με τον παλιό... πατροπαράδοτο τρόπο.
Για ατο0μικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με βιβλία Γ κατηγορίας οι προθεσμίες υποβολής λήγουν από 18/4 ως 5/5 ανάλογα τον αριθμό ΑΦΜ
Η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ μεταφέρθηκε για τις 20 του μήνα.
Το θέμα όμως και πάλι δεν λύνεται ειδικά από τη στιγμή που στις 18 του μήνα αρχίζουν οι καταληκτικές ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων και αναμένεται και πάλι το σύστημα να ... ρίξει μαύρο.
Όλα αυτά την ώρα που το κράτος καίγεται για έσοδα...

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου