Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Όταν οι παπαγάλοι… τσιρίζουν

01.04.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στα χρόνια που η Λιάνα Κανέλλη δεν… υποψιαζόταν ακόμη το ενδεχόμενο ενασχόλησής της με την ενεργό πολιτική, ήταν η κορυφαία παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Και σίγουρα, ένα από τα  λίγα πρόσωπα του δημόσιου βίου, με την αρτιότερη και πιο ποικίλη γνωστική κατάρτιση.
Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι σε εκείνη ανατέθηκε η παρουσίαση της εκπομπής «Ομιλείτε Ελληνικά», που προσέφερε δωρεάν μαθήματα εμβάθυνσης, σε μια από τις πιο πλούσιες σε μηνύματα και ιστορικές ως προς τις ρίζες της γραμματικής δομής τους, γλώσσες.
Η περιπλάνηση της μνήμης μέχρι… εκείνα τα χρόνια, προκύπτει αυθόρμητα, αν κοντοσταθεί κανείς στο τέλος της σημερινής ημέρας, πρώτης του δεύτερου μήνα της άνοιξης, και προσεγγίσει ψύχραιμα την «εθνική παραπλάνηση» που κοντέψαμε να βιώσουμε για λίγες ώρες. Τότε που, κύκλοι, παράκεντρα, σκιές και ευγενή πτηνά σαν τους «παπαγάλους», επιχείρησαν να στρέψουν και πάλι… στην εξέδρα, το πρωτογενές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Και από τις τραγικές συνέπειες της «εθνικής υποθήκευσης» που βιώνουμε από τον περσινό Μάιο, και το ιστορικό πλέον διάγγελμα στο Καστελόριζο, να μας πείσουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς «τα έβαλε με τον Κώστα Καραμανλή». Μια αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, εξελίχτηκε σε αντικείμενο «εθνικής μεταγλώττισης», στην κατεύθυνση της δημιουργίας εντυπώσεων και της εκπομπής μηνυμάτων εσωστρέφειας για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ευτυχώς δηλαδή που τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής γνωρίζουν εξαιρετικά καλά την ελληνική γλώσσα, αλλά και… ο ένας τον άλλο, ώστε τα τσιριχτά των παπαγάλων να προκαλούν απλώς γέλιο. Αυτό όμως αφορά τους δυο πολιτικούς ηγέτες. Όλους εμάς, μας αφορά η νέα απόπειρα βιαιοπραγίας, με θύμα την κοινή λογική…

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου