Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

"Κατάπαυση πυρός υπό όρους" στην Λιβύη

 
   Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη είναι έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι θα σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των πόλεων που κρατούν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού οργάνου των εξεγερμένων Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, τον Ιορδανό Άμπντελ Ιλάχ Χατίμπ.

    Την ίδια ώρα, δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν την Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες, και στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Καντάφι επιτίθενται σε καταστήματα και κατοικίες στο κέντρο της πόλης, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

    "Χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, ρουκέτες, όλμους και άλλα όπλα για να πλήξουν την πόλη. Ήταν ένας τυφλός και πολύ σφοδρός βομβαρδισμός", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του BBC, ένας Λίβυος γιατρός δήλωσε πως από τα αεροπορικά πλήγματα του Δυτικού συνασπισμού σκοτώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα (ανατολική Λιβύη) επτά άμαχοι, οι περισσότεροι παιδιά, και τραυματίσθηκαν 25.

    Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στην Μπρέγκα ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις κανταφικές δυνάμεις, ενώ η κακοκαιρία δημιουργεί εδώ και πολλές ημέρες εμπόδια στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

   

   Πηγή:
 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου