Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οικονομία και εθνικά θέματα στη Βουλή


   Η οικονομία και τα εθνικά θέματα αναμένεται να κυριαρχήσουν σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της "Ωρας του πρωθυπουργού".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα "λουκέτα" στην αγορά.

    Επικαλούμενος τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012 πάνε για "λουκέτο" μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλ. περί τις 225.000 επιχειρήσεις με κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων εργασίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό, με τι μέτρα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το διογκούμενο κύμα "λουκέτων" στην αγορά.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο», έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξοικονομήσει περίπου 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε, ερωτά μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό με επίκαιρη ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ερωτά ακόμη πότε θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και «εκποίησης» δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015.

    Συσκέψεις για θέματα κράτους - θεσμών και άμυνας

    Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είχε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή.

    Στη σύσκεψη εξετάστηκε ο εξορθολογισμός των δαπανών των προαναφερθέντων υπουργείων, ακόμα και μέσα από ενδεχόμενες συνέργειες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παράδειγμα τέτοιων συνεργειών θα μπορούσε να αποτελέσει η δημιουργία κοινής τεχνικής βάσης και εκπαίδευσης μεταξύ των υπουργείων.

    Το πρωί, στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Κράτους και Θεσμών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με την συμμετοχή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση και Χάρη Καστανίδη.

    Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι προσλήψεων στο Δημόσιο, θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, οι δαπάνες του Δημοσίου, καθώς και θεσμικά θέματα όπως η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

    Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είχε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή. Στη σύσκεψη εξετάστηκε ο εξορθολογισμός των δαπανών των προαναφερθέντων υπουργείων, ακόμα και μέσα από ενδεχόμενες συνέργειες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παράδειγμα τέτοιων συνεργειών θα μπορούσε να αποτελέσει η δημιουργία κοινής τεχνικής βάσης και εκπαίδευσης μεταξύ των υπουργείων.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου