Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

 

Καταποντισμός για τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται στον Τύπο. Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Α. Σαμαρά
Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν έστω μέρος της πραγματικότητας και τούτο επιβάλλεται τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως το κυβερνών, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
Στο γκάλοπ της Metron για τον Ελ. Τύπο της Παρασκευής, τα δύο λεγόμενα κόμματα εξουσίας, δεν συγκεντρώνουν ούτε το 43% του εκλογικού σώματος.
Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση της Rass για το Παρόν δείχνει συγκεντρωτικό ποσοστό κάτω από 48%.
Παράλληλα η δημοσκόπηση της Rass δείχνει ραγδαίο κλείσιμο ψαλίδας μέσα σε 40 ημέρες, από 3,4 ποσοστιαίες μονάδες, η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχει πέσει τώρα στις 2,7 ενώ ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Αναλυτικά:
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,1%, η ΝΔ 22,4%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3% και οι Οικολόγοι 3,4% και εισέρχονται και αυτοί στη Βουλή.
Η Δημοκρατική Αριστερά με 1,9% αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,8%, μένουν εκτός ενώ άλλο κόμμα υποστηρίζει το 2,5%, άκυρο – λευκό το 2,7%  και η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 24,4%.
Το σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι επίσης και το ότι η έρευνα δείχνει μεγάλη δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία.
Το 75,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και μάλιστα, σχετικά με τη δήλωση Παπανδρέου μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής ότι “οι θυσίες πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται και η πολιτική μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο”, το 74,2% των ερωτηθέντων δεν συμφωνούν.
Επίσης το 67,3% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει σωστά το μνημόνιο.
Καμπανάκι σημαίνει και προσωπικά για το Γ. Παπανδρέου, ο οποίος για πρώτη φορά συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Α. Σαμαρά.
Για το Γ. Παπανδρέου αρνητική γνώμη έχειν το 55,9%
Για τον Α. Σαμαρά το 55,8%
Για το Γ. Καρατζαφέρη το 58,2%
Για τον Α. Τσίπρα το 64%
Για την Αλ. Παπαρήγα το 66,3%
Για το Φ. Κουβέλη το 41,3%
Για την Ν. Μπακογιάννη το 70,1%
Δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες, λέει ο Σαμαράς
"Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα" είπε ο Α. Σαμαράς, από τη συνεδρίαση των ΝΟΔΕ, για να προσθέσει ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.
Εθνική συνεννόηση ζητά η Μπακογιάννη
"Αν η ελληνική πολιτική ηγεσία, οι Έλληνες πολιτικοί, δεν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να βρουν αποτελεσματικές λύσεις, σε τρεις μήνες θα είναι πολύ αργά", είπε η Ν. Μπακογιάννη.
Για την κυβέρνηση ανέφερε πως "δείχνει ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Δεν μπορεί - και ίσως τελικώς δεν θέλει-να κάνει αυτό που πρέπει. Διστάζει και φοβάται. Και αυτό τον φόβο τον μεταφέρει στην κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου