Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Καμία πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους», δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου


   Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    "Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

    Σε άρθρο του το Spiegel αναφέρει, χωρίς να κατονομάζει την πηγή του, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συνέστησαν σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    "Οσοι (μιλούν για αναδιάρθρωση) δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη", υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel .

    "Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Εξάλλου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος η Ελλάδα να προχωρήσει τώρα σε αναδιάρθρωση.

    "Εχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης (της ελληνικής οικονομίας) και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας", δήωλσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιενς Μέστερ.

    Στο μεταξύ, φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέα σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεκτρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναμένεται μεταξύ άλλων να είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

   

   
Πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου