Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Α.Τσίπρας:¨"Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια"


 

«Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια και ακονίζουν τα νύχια τους. Μυρίστηκαν κρέας και έχουν έρθει εδώ να εκτιμήσουν κατ΄ αρχήν τα ασημικά και αργότερα να ορμήσουν σ΄ αυτά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος.



Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τσίπρας έθεσε το αίτημα να γίνει δημοψήφισμα για το Σύμφωνο του Ευρώ. Αναρωτήθηκε πόσο δημοκρατικό είναι η σημερινή κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη και μεθεπόμενη γενιά, όταν έχει 22% στις δημοσκοπήσεις, ενώ για το γεγονός ότι η Αριστερά δεν φαίνεται να εισπράττει δημοσκοπικά από τη δυσαρέσκεια προς τα δύο μεγάλα κόμματα, παρατήρησε: «Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Κι όταν ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, σε απελπισία, είναι λογικό να μην βρίσκεται καμία πολιτική δύναμη σήμερα που να μπορεί να εκφράσει αυθεντικά αυτή τη δυσαρέσκεια».

Τόνισε ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει ασυνέχεια στη γραμμική εξέλιξη της εναλλαγής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην εξουσία κι εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος της Αριστεράς.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Ιερισσό Χαλκιδικής, σε συγκέντρωση των επιτροπών αγώνα κατά της επένδυσης «Ελληνικός Χρυσός».

Το μεσημέρι είχε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνάντηση με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις σχολείων. Από τη συζήτηση που είχε μαζί τους διαπίστωσε, όπως σημείωσε, ότι δεν υπάρχει σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας για τις συνενώσεις, άκουσε τις προτάσεις των φορέων και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου