Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Κατσέλη: 5μηνη κοινωνική απασχόληση 5.500 ανέργων στη Θεσσαλονίκη- 10.000 στην Κ. Μακεδονία

 



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Την άμεση απασχόληση  5.500 ανέργων της Θεσσαλονίκης σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας, με καταβολή επιδόματος εργασίας διάρκειας έως και 5 μηνών και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών,  περιλαμβάνει το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας. Οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται σε έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα, όπως και σε κοινωνικές υπηρεσίες. Συνολικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπεται να απασχοληθούν σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας περίπου 10.000 άνεργοι. Κατά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Κατά την άφιξή της σημειώθηκαν επεισόδια διαμαρτυρίας που αρχικώς απέτρεψαν την παρουσία της. Μιλώντας στη συνέχεια η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας που υλοποιείται μέσα στο 2011 και προβλέπει την επένδυση πόρων ύψους €52 εκατ., με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπέγραψε δε σχετικό πρωτόκολλο με τον περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη.
Συγκεκριμένα,  ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν ουσιαστικά μέσα από τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, βασισμένο στο αναπτυξιακό πρότυπο και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Η προκήρυξη του συνολικού προγράμματος αναμένεται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εμμέσως στους διαμαρτυρόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Περιφέρεια, η υπουργός κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι «πατριωτισμός σημαίνει επενδύσεις στη χώρα. Η στήριξη της εργασίας και η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και ολόκληρης της Κυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι αντί να χορηγούμε επιδόματα ανεργίας, να επιδοτήσουμε το δικαίωμα στην εργασία. Το εθνικό στοίχημα για εμάς είναι με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας .
Αναφορικά με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από την εταιρία Φιλκεράμ Johnson, η Υπουργός πρότεινε την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων

Πηγή:  Eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου