Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια


ΝΔ: Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια
Newpost
Την ώρα που η χώρα ταλανίζεται στις συμπληγάδες τωνcapital controls και του Τρίτου Μνημονίου, την ώρα που η προκήρυξη εκλογών στο άμεσο μέλλον είναι άκρως πιθανή, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να επαναπροσανατολίσει το λόγο της, να ξαναγίνει, δηλαδή, συμπαθής στους πολίτες και να ενσκήψει με σοβαρότητα στα μεγάλα και τα σημαντικά, δηλαδή στην πορεία της πατρίδας στα επόμενα δύσκολα χρόνια, κάποιοι «πρωτοκλασάτοι» ενδιαφέρονται πρωτίστως για την επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών! Θεμιτό. Αλλά είναι εφικτό και πολιτικά ορθό αυτή την ώρα;
Κορυφαία στελέχη με ιστορία στην παράταξη της δεξιάς και της κεντροδεξιάς πιέζουν για εκλογή εδώ και τώρα νέου αρχηγού από τον «λαό». Από όσους, δηλαδή, τύχει να περάσουν την ημέρα της ψηφοφορίας και να καταβάλλουν 2 ευρώ. Στην πράξη, επιδιώκουν να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωτερικής αντιπαράθεσης σε κοινή θέα, το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί με όρους οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγεί την πολιτική σκηνή εκεί όπου αυτός επιθυμεί, εκκαθαρίζοντας το κόμμα του και προκαλώντας εκλογές. 
Κορυφαία στελέχη τα οποία επιθυμούν την άμεση αναρρίχηση τους στην ηγεσία της ΝΔ, θεωρούν ότι μια τέτοια διαδικασία τους ευνοεί, λόγω της αναγνωρισιμότητας τους, αλλά και της προβλεπόμενης ισχνότητας του «εκλογικού σώματος». Πράγματι, η συμμετοχή στα εσωστρεφή «πουρνάρια» της ΝΔ, την ώρα που ο «γάμος» της ελληνικής κοινωνίας με το μέλλον της είναι αλλού, θα είναι αναπόφευκτα περιορισμένη και θα έχει έντονα ταξικά στοιχεία (μεγαλο- και μέσο-αστικά), γεγονός που τους ευνοεί. Άλλος «δελφίνος», πάλι, ποντάρει στην «σκληρή δεξιά» ψήφο, η σχετική βαρύτητα, της οποίας καθίσταται τόσο μεγαλύτερη, όσο πιο μικρή είναι η συνολική εκλογική βάση και κοινωνική αποδοχή της Ν.Δ. 
Ας υποθέσουμε ότι οι εν λόγω «πρωτοκλασάτοι» τα καταφέρνουν. Οι διαδικασίες τίθενται σε κίνηση και κάποιος εξ αυτών αναδεικνύεται σε «Φώφη» της Ν.Δ.
Πώς θα καταφέρει να επουλώσει τα τραύματα από την εσωκομματική αντιπαράθεση; Πώς θα μπορέσει να οργανώσει εκλογικό αγώνα μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογή του; Πώς θα πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, όταν, την ώρα που θα έπρεπε να κτίζει το ευρωπαϊκό μέτωπο, αναλωνόταν σε διαγκωνισμούς προσωπικού χαρακτήρα; Πώς θα φέρει κοντά του τους ψηφοφόρους του 62%; Με τον ρεβανσισμό και την επιμονή στη θέση ότι «ο λαός έκανε δύο φορές λάθος», όπως σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν κάποια στελέχη της ΝΔ; Με συνέχιση του αγώνα κατά των καθαριστριών και στόχο την αποκατάσταση της Μνημονιακής τάξης, όπως έκανε την προηγούμενη Τετάρτη κορυφαίο στέλεχος στην Βουλή, που εκτρέποντας τη συζήτηση από την οικτρή οικονομική κατάσταση στα θέματα δημόσιας διοίκησης και παιδείας και προσέφερε στην κυβέρνηση το μοναδικό της πλεονέκτημα σε μία κατά τα άλλα εξαιρετικά δυσμενή για αυτήν βραδιά; Και αν, έχοντας αποδυναμώσει περαιτέρω τη Ν.Δ. με την εσωστρέφεια και την ταξικότητα, ο νέος «λαοπρόβλητος» ηγέτης χάσει τις επερχόμενες εκλογές, πώς θα σταθεί μετά; 

Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου