Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ιορδανης Τζαμτζης: "Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι έχει μια πολύ κακή αντιπολίτευση και μια ανεύθυνη δημαγωγική και επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση."


"Ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι εθνικό μας χρέος"

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.     

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 

Μιλάτε εσείς για αποστασίες και στοχοποιείτε βουλευτές, εσείς που χωρίς ντροπή υπόσχεστε σε βουλευτές θέσεις στα ψηφοδέλτια σας και δεν ξέρω τι άλλο τους υπόσχεστε. Ντροπή. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Πριν από 2,5 χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά με την συμμετοχή της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αναλάμβανε τα ηνία της χώρας στην ποιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Η χώρα ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει πραγματικά. Να πάει σε παύση πληρωμών. Το διεθνές κλίμα ήταν εχθρικό και οι δηλώσεις ξένων ηγετών και Μέσων Ενημέρωσης, είχαν δημιουργήσει το υπόβαθρο για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. 

Πριν 2,5 χρόνια η χώρα ήταν αναξιόπιστη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. 

Οι επενδυτές είχαν αποχωρήσει προ καιρού και οι Έλληνες και ξένοι καταθέτες απέσυραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες. 

Η ύφεση ήταν στο -7%, τα ελλείματα τεράστια, η ανεργία στο 27% και η ανταγωνιστικότητα της χώρας στα χαμηλότερα επίπεδα. Η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. 

Τα 2,5 αυτά χρόνια η κυβέρνηση έδωσε ένα πολυμέτωπο αγώνα. 

Έναν αγώνα μέσα στην χώρα με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις , όπου οι Έλληνες πολίτες είναι οι πρωταγωνιστές «που έβαλαν και βάζουν πλάτη» για να αλλάξουν πάρα πολλά στο κράτος και να σωθεί η οικονομία και η χώρα από την χρεωκοπία. 

Έναν αγώνα στο εξωτερικό, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη της Ευρώπης και όλου του κόσμου. 

Ένας αγώνας όμως και μέσα στο Κοινοβούλιο απέναντι σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που α) βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και β) το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάληψη της εξουσίας γιατί αυτό πιστεύει ότι θα γίνει αν γίνουν εκλογές. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Σώσαμε την χώρα από την χρεοκοπία. Μοιράσαμε κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας. Μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο κατά 30%. Μειώνεται η έκτακτη εισφορά Αποκαθίστανται εν μέρει οι ένστολοι. Ρυθμίζουμε τα κόκκινα δάνεια και αυξάνονται σε 100 οι δόσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων σε Ταμεία. Αλλάξαμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από τα 67 στα 62 έτη. Το 2014 μετά από 6 συνεχή χρόνια ύφεσης, η χώρα μας θα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία υποχωρεί έστω οριακά εδώ και μήνες. Θα έχουμε ξανά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της χώρας. Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αναπτυξιακός. Ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2,9 %. Προβλέπεται αύξηση της απασχόλησης κατά 2,6%. Το δημοσιονομικό έλλειμα θα περιοριστεί στο 0,2%, ουσιαστικά θα μηδενιστεί. 

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Τα κάναμε όλα σωστά και δεν υπάρχουν προβλήματα; Όχι, υπάρχουν προβλήματα και έγιναν και λάθη. Οι συμπολίτες μας μάτωσαν και έχουν κουραστεί. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μου θέλω να πω «Τα χειρότερα πέρασαν. Οι αιματηρές θυσίες του κόσμου ανήκουν στο παρελθόν. Από δω και πέρα με δικά μας λεφτά και όχι δανεικά, έρχονται καλύτερες μέρες.» Το «λεφτά υπάρχουν» και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να παρασύρουν κανένα. 

Η κυβέρνηση με σταθερά και σίγουρα βήματα απέτρεψε την χρεοκοπία της χώρας και πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζαν όλοι, προχωρά προς την ανάπτυξη και σε φοροελαφρύνσεις. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μάχη, σε μια πολύ σκληρή, δραματική θα έλεγα διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σ αυτήν την μάχη η κυβέρνηση δεν έχει την υποστήριξη , ούτε καν την ανοχή της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ιδιαίτερα με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά σαμποτάρει τον αγώνα της κυβέρνησης, που είναι αγώνας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με ανεύθυνες δηλώσεις στελεχών του για διαγραφές χρέους, με αλλοπρόσαλλες πολιτικές που παρουσιάζει σε διεθνείς επενδυτές και διάφορες ενέργειες άκρατου λαϊκισμού, υποσχέσεων και θεωριών που μόνο στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σταθούν. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ « θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες, θα διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους , θα καταργήσουμε τα μνημόνια, αλλά θα κάνουμε ανάπτυξη με τα λεφτά της ΕΕ. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο συνοδοιπόροι τους ΑΝΕΛ, μπορούν να λένε τόσο έξυπνες θεωρίες Ήδη Παναγιώτη Λαφαζάνη, απ αυτούς που συναντήσατε στο Λονδίνο, αυτούς τους «γύπες του καπιταλισμού», πήρατε απάντηση ότι το πρόγραμμα σας είναι κουρελόχαρτο και δεν μπορεί να σας εμπιστευτούν και να σας πάρουν στα σοβαρά οι διεθνείς αγορές. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι έχει μια πολύ κακή αντιπολίτευση και μια ανεύθυνη δημαγωγική και επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς στηρίζουμε και ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2015, διότι είναι ένας προϋπολογισμός αληθινός, ένας προϋπολογισμός που θα φέρει ανάπτυξη το 2015 και καλύτερες μέρες στην χώρα μας και τους πολίτες. 

Ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι εθνικό μας χρέος. Είναι χρέος μας απέναντι σε όλους τους Έλληνες που προσδοκούν μια Ελλάδα έξω από τα μνημόνια, έξω από την κρίση, μια Νέα καλύτερη Ελλάδα.


http://aridaianews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου