Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Αθλιότητα της ΑΥΓΗΣ για τον μακαρίτη Λεωνίδα Κύρκο

 

Γράφει ο Σεραφείμ Μηχιώτης
H πρώτη αντίδραση εις την χθεσινή ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ", την οποία δεν είχε καμία δυσκολία, κανένα συνειδησιακό πρόβλημα, να πάρει επάνω του ο διευθυντής του ..
κεντροεπίτροπος-κομματικός "δημοσιογράφος" Νίκος Φίλης (υπό τα αρχικά του Ν.Φ.) δεν μπορεί παρά να είναι η δικαιολογημένη έκρηξη οργής.

Διότι επρόκειτο γιά απαράδεκτη -πλην απολύτως συνειδητή- τυμβωρυχία από έναν νάνο της πολιτικής θεωρίας σε σχέση με το μεγάλο απόντα Λεωνίδα Κύρκο, από το θάνατο του οποίου έκλεισαν χθες δύο χρόνια: Με απύθμενο θράσος και απερίγραπτη κομματική έπαρση, ως γνήσιος αριστερός γκαιμπελίσκος, απεφάνθη, ότι, εάν ζούσε σήμερα ο Λεωνίδας θα συμπορευόταν με το...πολιτικό συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και όχι με τη ΔΗΜ.ΑΡ. εις την οποία είχε αφιερώσει την πολιτική του διαθήκη, ορίζοντας το Φώτη Κουβέλη, μοναδικό ομιλητή εις την πολιτική του κηδεία.

Περιττό, αλλά και σκόπιμο, να αναφερθεί, ότι, ως θα έδει να ανεμένετο, ο Φίλης δεν είχε χρόνο χθες να αφήσει ένα λουλούδι εις τον τάφο του Λεωνίδα, όπως και ουδείς-κυριολεκτικώς ΟΥΔΕΙΣ, αν εξαιρέσουμε τον Κιάο- από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του Αλέξη και βεβαίως συμπεριλαμβανομένου του μηδίσαντος "ανανεωτικού" Παπαδημούλη, ο οποίος έχει κάθε λόγο να αρνείται το "ένοχο" παρελθόν του, εις το ΣΥΡΙΖΑίϊκο σπίτι, το οποίο επέλεξε την τελευταία στιγμή, προς έκπληξη(;) πολλών.Η αθλιότητα έχει συνέχεια και σήμερα: Σε αντίθεση με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" η οποία αναφέρεται εκτενώς εις την χθεσινή εκδήλωση μνήμης γιά το Λεωνίδα, μνημονεύοντας, βεβαίως, τα λιτά λόγια του Φώτη Κουβέλη, πέραν των συνοδευτικών φωτογραφιών, το κομματικό δελτίο της "ΑΥΓΗΣ" αφιερώνει μόλις 50(!) λέξεις γιά την παρουσία μόλις δύο παραστάντων εκ των προσελθόντων, του Νίκου Κιάου και του Κωστή Γιούργου.

Έτερος ουδείς παρέστη κατά την ψευδόμενη "ΑΥΓΗ", ο διευθυντής της οποίας επαίρετο εις το φύλλο της 4/8/13 γιά την...ανεξαρτησία του φύλλου από το κομματικό κέντρο υπαγωγής του και γιά τη..."νέα ΑΥΓΗ" που επωάζεται, εξ ίσου κακό ή και χειρότερο κομματικό δελτίο από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", από τον οποίο επιδιώκει να εμφανίζεται "απέναντι".
Η μάσκα έπεσε Νίκο Φίλη.

Η μάσκα δεν αφορά το κατάντημα της "ΑΥΓΗΣ", αλλά-και κυρίως-το συγκεκριμένο χειρισμό, ως προς το πρόσωπο του Λεωνίδα: Οι εκ του πρώην ΣΥΝ προερχόμενοι-και σε μεγάλο βαθμό από το πρώην ΚΚΕ εσωτ- αποτελούντες και το πλειοψηφούν ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι αποφασισμένοι να διαρρήξουν κάθε σχέση με την πρότερη πολιτική τους παρουσία και πορεία, να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν τους το οποίο θεωρούν βαρίδιο ή και ενοχοποιητικό, συνεπώς να απαρνηθούν τον μέχρι σήμερα εαυτό τους. Συνεπώς να γίνουν έρμαια-απλώς και μόνον- του μέλλοντός, ενός μέλλοντος αντιφατικού, αν όχι και καταστροφικού, δίχως καμία διασύνδεση με το παρελθόν, το οποίο ουδείς νομιμοποιείται να απαρνείται, αλλά-πολλώ μάλλον- να ανατρέχει σε αυτό και να χαράσσει ρότα, με βάση-βεβαίως- και το παρόν.

Η "ανοιξη της Πράγας" δεν πνίγηκε μόνον το 1968, αλλά και πολλά χρόνια μετά, με τους νεοσταλινικούς χειρισμούς των τότε υποστηρικτών της. Θλιβερή η διαπίστωση, αλλά και απολύτως δικαιολογημένη.

Και η "ΑΥΓΗ" υπό τον Φίλη, υποτεταγμένη εις το κόμμα-επιχείρηση που την εκδίδει, έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει: Όπως χθες και σήμερα, με τις συγκεκριμένες ασχήμιες-συνειδητές επιλογές πολιτικής αλητείας, με στόχο το μεγάλο απόντα, το Λεωνίδα Κύρκο...

Ο μόνος αναφερόμενος ως παραστάς χθες Νίκος Κιάος αισθάνεται όμορφα, με την ασχήμια του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ";

Σεραφείμ Χ. ΜηχιώτηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου