Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Β. Σταμάτη: Διώκομαι για κρόσια, κουρτίνες και καναπέδες. Ο καθηγητής της Νομικής κ. Λεωνίδας Κότσαλης -σ.σ. δικηγόρος του Τσοχατζόπουλου- λέει στους φοιτητές του: "και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα είναι ξέπλυμα".

Β. Σταμάτη: Διώκομαι για κρόσια, κουρτίνες και καναπέδες


"Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης" είπε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου η οποία δήλωσε απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παντελώς αθώα και αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό.
Η κυρία Σταμάτη είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει και δεν εχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της και όπως τόνισε: "απορώ με αυτήν την ταύτιση".
Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο 'οτι βρίσκεται ενώπιον του με "την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφου δεν εχω καμία άλλη ιδιότητα".
Τόνισε επίσης οτι "όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες".
Η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, οτι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν, σύμφωνα με την απολογούμενη, και αυτός που κανόνισε και το δάνειο που έλαβε η ίδια για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη.
Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η κατηγορούμενη απάντησε με ερώτηση.
-Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;
-Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..
Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα ενώ στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν είναι μόνο "οι δυο καναπέδες που είστε εδώ" . Η συνήγορος πολιτικής αγωγής γελώντας είπε πως ο καθηγητής της Νομικής κ. Λεωνίδας Κότσαλης -σ.σ. εκ των υπερασπιστών του πρώην υπουργού- λέει στους μαθητές του ότι και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα ειναι ξέπλυμα".
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την κ. Σταμάτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.
Καρατζάς: Φάρσα Θεού
Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του κ. Ζηγρα. Οπως είπε δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.
Στο δικαστήριο απολογείται ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ , Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε "φάρσα του θεού" το οτι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση.
Ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρεία που αποδείχθηκε οτι σχετίζεται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου