Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

«Εθνος» προς Χρυσή Αυγή: Είστε παγανιστές και λατρεύετε τον ΕωσφόροΤο «Εθνος» επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή: Είστε παγανιστές και λατρεύετε τον Εωσφόρο Σκληρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπολύει η εφημερίδα «Εθνος» με αφορμή την τελετή που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη του ακροδεξιού κόμματος στους Δελφούς, κατηγορώντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την οργάνωση του, ότι είναι παγανιστές και ότι λατρεύουν τον Εωσφόρο, αλλά αναγκάστηκαν να «στρογγυλέψουν» τις θέσεις τους με την είσοδο τους στη Βουλή.
Σε δημοσίευμα του, το Εθνος αναφέρεται στην τελετή την οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής στους Δελφούς κάτω από την πανσέληνο και την δήλωση του Ηλία Κασισιδιάρη πως «ήθελαν να κάνουν ιστορική ενημέρωση» και κατηγορεί την ακροδεξιά οργάνωση πως ενώ «έξω από το ''Χυτήριο'' έβριζαν σκηνοθέτη και συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi», υπεραμυνόμενοι της χριστιανικής θρησκείας, στη μουσική που επιλέγουν υμνούν τον σατανισμό. Και προχθές, στην πανσέληνο των Δελφών, ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ειδωλολατρική τελετή στον ''Ομφαλό της Γης''».
Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα κατηγορεί την Χρυσή Αυγή πως «τα μέλη της βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός» και κάνει λόγο για πρόσκαιρα «στρογγυλέματα» μελών της, λόγω της εισόδου της στη βουλή.
Η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον παγανισμό, φαίνεται και από το όνομα του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα υποδηλώνει λατρεία προς τον Εωσφόρο: «Ακόμα και το όνομα της οργάνωσης ''Χρυσή Αυγή'' αναφέρεται στην ''Αυγή'' που θα έρθει ο Εωσφόρος και θα φέρει το ''Αστραφτερό Σκοτάδι'', όπως αναφέρει στο βιβλίο ''Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου-Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία'' των εκδόσεων ''Ελεύθερη Σκέψις'', ο φιλοναζιστής ποιητής Οδυσσέας Πατεράκης. Αλλωστε, το 1982, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προλογίσει το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, τον οποίο εκθίαζε για τον αντιχριστιανισμό του», υπογραμμίζει το Εθνος.
Εκτός ωστόσο από το όνομα της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν και αρκετά δημοσιεύματα στα οποία υποδηλώνεται η λατρεία προς τον Εωσφόρο, ο παγανισμός, η αρχαιολατρία και οι παραπομπές στους «μάγους» του Μεσαίωνα, υποστηρίζει το δημοσίευμα: «Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα ιδεολογικά πονήματα της Χ.Α. όπου, πέρα από τον φασισμό και τον ρατσισμό σε βάρος κάθε διαφορετικού, αναλύεται και η πίστη του ''σωστού'' χρυσαυγίτη. ''Σκοταδισμός 20 αιώνων'', ''ιουδαιοχριστιανισμός'' και ''χριστιανική παρακμή'' είναι μερικοί μόνο από τους προσδιορισμούς που αναφέρονται στον χριστιανισμό στα κείμενα των περιοδικών ''Χρυσή Αυγή'' και ''Αντεπίθεση'' τη δεκαετία του '80. Σήμερα, αυτά αποκρύπτονται συνειδητά για να μην τσαλακώσουν την εικόνα της ''ελληνορθόδοξης'' οργάνωσης».
Παράλληλα, η εφημερίδα επιτίθεται και στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Γερμενή -γνωστό και ως Καιάδα- για διάφορες αντιχριστιανικές και παγανιστικές θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν:
Νίκος Μιχαλολιάκος: Ωδή στον Εωσφόρο
«Βιβλία στα οποία περιέγραφε την πολιτικοφιλοσοφική του στάση με ωδές στον ''σατανικά υπέροχο θεό Πάνα'' και ποιήματα για ανθρωποθυσίες στον Εωσφόρο. Πολύ πριν... συμπεριλάβει ''στις τάξεις του κόμματός του ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες'', ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έκρυβε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις».
«''Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν'', είναι κάποιοι από τους στίχους που είχε συντάξει ο ίδιος περίπου 30 χρόνια πριν».
«Στο βιβλίο ''Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου'' του Ο. Πατεράκη που προλόγισε το 1982 ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβάζει κανείς αναφορές για τον Αντίχριστο ότι ''Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσμου'', ενώ στην αμέσως επόμενη σελίδα ο σημερινός αρχηγός της ΧΑ αποθεώνει τον συγγραφέα για τις αντιχριστιανικές του απόψεις».
«Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του και απαντώντας σε όσους θέλησαν να τον ''συκοφαντήσουν'' δηλώνει: ''Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές''».
Γιώργος Γερμενής: Οταν ο Καιάδας έπαιζε «μαύρο» μπάσο
«Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από το παράφωνο παράγγελμα ''Εγέρθητω'', όμως ο Καιάδας, κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής, ήταν μπασίστας! Μάλιστα, ο εν λόγω ήταν γνωστός σε όσους αγαπούν το black metal, ένα είδος μουσικής που έχει συνδεθεί με τον σατανισμό».
«Ως μέλος του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron, ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών και γνωστός πια για τους «τσαμπουκάδες» του -όπως σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη- δήλωνε σε συνέντευξή του το 2009: ''Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στη μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και τη δημιουργία ενός καινούργιου''».
Υμνος
«Μπαίνοντας πιο... βαθιά στη φιλοσοφία της μουσικής του, που συχνά υμνεί την άρια φυλή, συμπλήρωνε: ''Ο Euronymous (Mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό, οδηγούμαστε σε μια κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας''».
«Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξης είχε παραδεχθεί ότι ''η μουσική που ακούμε έχει κουσούρια, έχει εμπρησμούς εκκλησιών, έχει δολοφονίες'', ενώ αναφερόμενος στο συγκρότημά τους εξηγούσε ότι ''πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα, όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας''. Οταν διαλύθηκε το συγκρότημα, εκείνος βρισκόταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Μετά την εκ νέου είσοδο στο προσκήνιο ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με τίτλο ''Ζήτω ο θάνατος''».Πηγή: Εθνος

http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget