Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ!


Θα γίνει της συνιστώσας...

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα η πρωτοβουλία μιας σειράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στην σύσταση «τάσης» μέσα στο κόμμα...



Η κίνηση αυτή άρχισε να δραστηριοποιείται μετά το συνέδριο όπου αποφασίστηκε να καταργηθούν μεν οι «συνιστώσες» αλλά να υπάρχουν «τάσεις» αρκεί να μην είναι αυτόνομες οργανωτικά και να μην λειτουργούν στη λογική του «κόμματος μέσα στο κόμμα». Ορισμένες από τις συνιστώσες πλέον λειτουργούν ως τάσεις. Έτσι, αυτή την στιγμή υπάρχει η τάση της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Λαφαζάνη και των στελεχών που είναι οπαδοί της θεωρίας της «δραχμής», η «Πλατφόρμα 2010» με τους Παπαδημούλη, Δούρου , Μπαλάφα και Πουλάκη , η Αριστερή Ενότητα του Τσίπρα και των Χουντη, Βουτση, Σκουρλέτη, Μηλιού κ.α.

Οι ΠΑΣΟΚΟγενεις μετά το στραπάτσο που υπέστησαν στο συνέδριο θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να οργανωθούν για να μην τους καταπιούν οι προερχόμενοι «από τον Σύριζα του 3%», όπως συνηθίζουν πολλές φορές να λένε απαξιωτικά για τον πυρήνα του κόμματος του κ. Τσίπρα. Έτσι, την Τρίτη αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να στείλουν μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να τους αγνοεί, όπως έγινε στο τελευταίο Συνέδριο του περασμένου Ιουλίου. Είναι ενδεικτικό ότι στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατάφερε να εκλεγεί μόνο ο Αλέξης Μητρόπουλος και μάλιστα. 103ος στη σειρά ανάμεσα σε 135 μέλη. Το λεγόμενο «Ενωτικό Μέτωπο» -η πρώην συνιστώσα των ΠΑΣΟΚογενών εξέλεξε επίσης τον Διονύση Τεμπονερα. Αντίθετα, πάτωσαν και δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, οι Νίνα Κασιμάτη και Βασίλης Ασημακόπουλος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς και ο Λουκάς Αξελός.

Αλλά δυο πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Σακοράφα και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προφανώς αντιλήφθηκαν τι τους περίμενε και δεν έθεσαν υποψηφιότητα ενώ στην Κεντρική Επιτροπή δεν εξελέγησαν, οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς.


Τώρα οι περισσότεροι από αυτούς ετοιμάζονται να διεκδικήσουν δυναμικά ένα κομμάτι εξουσίας μέσα στο κόμμα καθώς θεωρούν ότι εκφράζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ το οποίο εγκατέλειψαν σταδιακά μετά το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο. Και ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του ετοιμάζονται να διαχειριστούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου