Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ι. Τζαμτζής: Πιθανές οι προκαταβολές αποζημιώσεων σε χαλαζόπληκτους παραγωγούς


«Οι αγρότες του Νομού Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση μετά την τελευταία χαλαζόπτωση που έπληξε για άλλη μια φορά τις περιοχές Δήμου Σκύδρας & Δήμου Έδεσσας» τόνισε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα, 1η Ιουλίου, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό.
Ο κ. Τζαμτζής συναντήθηκε με τον κ. Μποτό για να τον ενημερώσει για την δραματική πλέον κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες μετά την τελευταία χαλαζόπτωση.

Ο Βουλευτής παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ φωτογραφικό υλικό από τις τελευταίες καταστροφές στις καλλιέργειες και του ζήτησε ο οργανισμός να κινηθεί άμεσα για την καταγραφή και τις αποζημιώσεις των ζημιών. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε:
α) να γίνουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών από τον Οργανισμό
β) να χρησιμοποιήσει γεωπόνους και από άλλες διευθύνσεις ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις εκτιμήσεις των ζημιών & οι εκτιμήσεις να είναι δίκαιες 

Επίσης, γνωρίζοντας πολύ καλά τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και με δεδομένη την δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες εξαιτίας των καταστροφών στις καλλιέργειες, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον κ. Μποτό:

α) Να δοθούν από τον ΕΛΓΑ άμεσα προκαταβολές αποζημιώσεων στους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιά στις καλλιέργειες τους γιατί πλέον έχουν περιέλθει σε απόγνωση και σε δεινή οικονομική κατάσταση.
β) Οι αγρότες που έχουν κάνει ήδη δηλώσεις ζημιάς για την προηγούμενη χαλαζόπτωση και έχουν πληρώσει την δήλωσή τους να μην πληρώσουν για δεύτερη φορά.
γ) Με δεδομένο ότι όσοι έχουν να πάρουν επιδοτήσεις οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ θα παρακρατηθούν από αυτές, για τους αγρότες που δεν έχουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις, ο ΕΛΓΑ να μεριμνήσει να γίνει συμψηφισμός τις ασφαλιστικής εισφοράς με την αποζημίωση που δικαιούνται από την χαλαζόπτωση.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Μποτός παρουσία του Βουλευτή κ. Ιορδάνη Τζαμτζή επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης ζητώντας να διαθέσει προσωπικό στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας για να πραγματοποιηθούν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών από την τελευταία χαλαζόπτωση.

Ο κ. Μποτός δέχτηκε ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και ότι πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για τους αγρότες και δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει το θέμα καταβολής προκαταβολών αποζημιώσεων στους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου