Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναγγελίας και δηλώσεων ζημιών για την πτώση καρπού στα καρποφόρα δέντρα»


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναγγελίας και δηλώσεων ζημιών για την πτώση καρπού στα καρποφόρα δέντρα»

Την δυνατότητα στους αγρότες να δηλώσουν τη ζημία από την πτώση καρπού στα καρποφόρα δέντρα, οι οποίες δεν ήταν ορατές το προηγούμενο διάστημα, ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη. 

Ο κ. Τζαμτζής τονίζει την αναγκαιότητα εκ νέου υποβολής δηλώσεων ζημίας για τα καρποφόρα δέντρα, αναφέροντας τα εξής: 

«Κύριε Πρόεδρε, 

Οξύτατο πρόβλημα πτώσης του καρπού εξαιτίας του παγετού & των παρατεταμένων βροχοπτώσεων οι οποίες δεν άφησαν ουσιαστικά να φανεί το πρόβλημα, υπάρχει σήμερα στο Ν. Πέλλας σε όλα τα καρποφόρα δέντρα τα οποία ήταν στη φάση της καρποφορίας. 

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τα «μάτια» στα ακτινίδια.

Οι αγρότες στη Πέλλα, μετά από αρκετές μέρες ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας, τρομοκρατημένοι διαπιστώνουν ότι ο παγετός και οι βροχοπτώσεις έπληξαν τις καλλιέργειες και ο δροσερός καιρός (βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες), δεν άφησαν άμεσα κατά τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, να φανεί το πραγματικό πρόβλημα, σε όλες του τις διαστάσεις.    

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτεται το μέγεθος της ζημιάς, αλλά δυστυχώς πολλοί αγρότες δεν έχουν υποβάλλει δήλωση επειδή δεν ήταν ορατό το πρόβλημα στο αμέσως επόμενο δωδεκαήμερο των δηλώσεων. 

Κύριε Πρόεδρε, 

Πρέπει να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημιάς (εάν δηλωθούν τα ίδια κτήματα να μην πληρώσει ο αγρότης για δεύτερη φορά), ώστε οι πληγέντες αγρότες να δηλώσουν τις πληγείσες καλλιέργειες, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν ευθύνονται αυτοί για τις καιρικές συνθήκες οι οποίες αφενός δημιούργησαν το πρόβλημα, αφετέρου δεν επέτρεψαν «να φανεί το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου