Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλία του Ι. Τζαμτζή για την επιστροφή της σποράς καλαμποκιού στην Πέλλα



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας κ.Ιορδάνης τζαμτζής σήμερα, 18 Απριλίου 2013, για το θέμα της σποράς ή όχι καλλιέργειας καλαμποκιού για την καλλιεργητική περίοδο 2013 στο Ν. Πέλλας λόγω της απαγόρευσης που ισχύει εξαιτίας του εντόμου diabrotika.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής στις 10 Απριλίου 2013 είχε καταθέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο αναφορά με την οποία ζητούσε να δοθεί ξεκάθαρη λύση για τους αγρότες του Νομού Πέλλας, τονίζοντας ότι η καλλιέργεια του αραβόσιτου θα έχει όψιμη σπορά με συνέπεια να μην υπάρχουν νεαρά στελέχη αραβόσιτου για να ωοτοκήσει σ΄ αυτά το ενήλικο της diabrotika , ώστε να αυξηθούν οι πληθυσμοί του εντόμου.
Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε στον κ. Κορασίδη ότι δεν υπάρχουν ευρήματα του εντόμου diabrotika στο Νομό Πέλλας.  Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε στον κ. Τζαμτζή ότι για τον λόγο αυτό ζήτησε τις απόψεις των Διευθυντών από τις Διευθύνσεις Γεωργίας, δηλαδή αν υπάρχουν ευρήματα του εντόμου diabrotika στο Νομό Πέλλας και ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα δοθεί απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την άρση ή όχι της απαγόρευσης καλλιέργειας αραβόσιτου για το 2013 στο Ν. Πέλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου