Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ι. Τζαμτζής: «Εξαγορά στεγαστικών δανείων πολιτών από το κράτος μέσω φορέα»E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Την εξαγορά των στεγαστικών δανείων των πολιτών από το κράτος μέσω ενός φορέα, ζητούν 12 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο.
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων Ελλήνων είναι θηλιά στον λαιμό τους .
Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει .
Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση ,να εξαγοράσει το κράτος μέσω ενός φορέα ,τα προβληματικά  δάνεια των πολιτών ,ακόμη και με ένα σχετικό της αξίας τους.
Έτσι το κράτος θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία γιατί δίχως να του χαρίσει το δάνειο, θα βγάλει ουσιαστικά την θηλιά από τον λαιμό του πολίτη ,διότι δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και θα δώσει ταυτόχρονα ρευστότητα στις τράπεζες .
Στην συνέχεια ,ο φορέας του κράτους που θα εξαγοράσει τα δάνεια ,μπορεί να διακανονίσει την αποπληρωμή του δανείου με κάθε έναν δανειολήπτη ξεχωριστά,ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση και με ευνοϊκές ρυθμίσεις του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής του δανείου του καθώς και του τελικού ποσού σε σχέση με το αρχικό δάνειο του δανειολήπτη .
Να σημειωθεί ,ότι πρακτική των τραπεζών ήταν ,να πακετοποιούν τα καλά δάνεια και να τα πωλούν σε διάφορους οργανισμούς ώστε να αποκτούν ρευστότητα .
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
Α) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε εξαγορά των δανείων των πολιτών από τις τράπεζες ,ώστε μέσα από την διαδικασία, να βοηθηθούν ουσιαστικά οι συμπολίτες μας στην αποπληρωμή του δανείου τους ;
B)  Εάν δεν δέχεστε την παραπάνω πρόταση ,πως σχεδιάζετε και με ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις ,να βοηθήσετε τους δανειολήπτες ,ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους χωρίς να χάσουν τα σπίτια τους;»

http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου