Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα: Είδα τους τρομοκράτες με ρουκετοβόλο να προσπαθούν να χτυπήσουν τη Νέα Δημοκρατία
Νέα διάσταση αναφορικά με την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δίνει άγνωστη μαρτυρία, απόσπασμα της οποίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΒΗΜΑ της Κυριακής»....«Είδα μπροστά μου δύο ντυμένους με μαύρες φόρμες να κινούνται στο στενό πεζόδρομο απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στάθηκα και τους κοίταξα από μία απόσταση 20 μέτρων. Μόλις με είδαν κοντοστάθηκαν αφού δεν περίμεναν να έχουν έναν άνθρωπο ακριβώς απέναντί τους και στο πεδίο βολής τους. Ο πρώτος που είχε ύψος περίπου 1,65 σήκωσε το καλάσνικοφ για να χτυπήσει. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο δεύτερος που είχε ύψος περίπου 1,80 σήκωσε ρουκετοβόλο και δοκίμασε να ρίξει. Το είδα καθαρά να το φέρνει στον ώμο του. Όμως δε μπόρεσε να ρίξει τη ρουκέτα γιατί ήταν πολύ πλάγια. Τον εκτοξευτήρα της ρουκέτας τον είδε μία κοπέλα που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν».

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει, μέσω κυρίως της συγκεκριμένης μαρτυρίας, ότι αυτοί που στόχευσαν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, είχαν πιο σύνθετο επιχειρησιακό σχέδιο και ήθελαν να τινάξουν ένα μέρος των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Μάλιστα, η αποτυχία της εκτόξευσης οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στο συμπέρασμα ότι ίσως επιχειρήσουν παρόμοια επίθεση ή ακριβώς το ίδιο εγχείρημα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει επίσης και τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα χαρακτηριστικά τους. Όπως αναφέρει «η ηλικία των δραστών περίπου στα 30-35 χρόνια».

«Μόλις οι δύο άνδρες είδαν ότι κάποιοι κατάλαβαν την κίνησή τους δε στάθηκαν στο σημείο ώστε να είναι ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και να έχουν τη δυνατότητα να το χτυπήσουν με μεγάλη ευκολία. Έμειναν περίπου 10 μέτρα πίσω, κάτι που μίκρυνε τη γωνία βολής. Η μεταξύ τους απόσταση ήταν 3 με 4 μέτρα. Μπροστά ήταν αυτός με το καλάσνικοφ. Έριξε μία σύντομη ριπή κάθετη προς τον πάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πίστεψα πως θα εκτοξευθεί και η ρουκέτα. Είδα τον εκτοξευτήρα στον ώμο του. Δεν έγινε όμως τίποτα γιατί φαίνεται πως ο δεύτερος δεν μπορούσε να σημαδέψει καλά από τόσο πλάγια», περιγράφει ο μάρτυρας.http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου