Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έρχεται παγόσμια οικονομική καταιγίδα.



Μία «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» προβλέπει για το 2013 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, καθώς οι οικονομίες του κόσμου...


 επιβραδύνονται ή «τρέμουν» την πιθανότητα μίας ολοκληρωτικής παύσης, με τον γεωπολιτικό κίνδυνο να αυξάνεται και την κρίση στην ευρωζώνη να επιταχύνεται.
Ο Ρουμπινί, καθηγητής στο πανεπιιστήμιο της Νέας Υόρκης γνωστός με το προσωνύμιο «Δρ. Καταστροφή» λόγω της πρόβλεψής του για την κρίση του 2008. επεσήμανε πέντε παράγοντες που μπορούν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.
Οι παράγοντες αυτοί είναι μία επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρωπη, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ που μπορεί να ωθήσουν την μεγαλύτερη ύφεση, μία «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.
«Το επόμενο έτος είναι το χρονικό σημείο που το τενεκεδάκι θα γίνει τόσο μεγάλο για να το κλωτσήσεις... τότε θα έχουμε μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», δήλωσε ο Ρουμπινί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.
Η ζοφερή πρόβλεψη του Ρουμπινί για το 2013 δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη ισχύ καθώς οι επιβραδυνόμενες οικονομίες και η κρίση στην Ευρώπη οδηγεί σε αναταραχή της οικονομικές αγορές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου