Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι 18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία



Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφορολόγητο στα 8.000 μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, είναι ορισμένες από τις 18 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την κοινωνία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ΕΒΕΑ. Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ γίνεται μία ημέρα πριν από την παρουσίαση του οικονομικού μανιφέστου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευθεί:

1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.

10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.


«Τα μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη. Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Εξειδικεύοντας τις προτάσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη της χώρας. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ανακούφισης των νοικοκυριών, των δανειοληπτών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ώστε να επιτραπεί όπως είπε, στη χώρα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και στην αποκατάσταση των αδικιών που ήδη έγιναν, αλλά και στη λήξη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη «από την εγκληματικότητα που είναι ανεξέλεγκτη και τη μετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό». 


Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ για την οικονομική πολιτική. 
Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Σαμαράς «επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ.Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος».
«Το μήνυμα που στάλθηκε στις 6 Μάη και θα επανεπιβεβαιωθεί στις προσεχείς εκλογές είναι η οριστική καταδίκη των κατεδαφιστικών πολιτικών του μνημονίου. Αυτό που επί της ουσίας απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι η υποταγή στις επιταγές του κεφαλαίου και των δανειστών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
H ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο.
Συνεχίζει με την ίδια ανευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, που τόσες θυσίες έχει κάνει για να ξεπεράσουμε την κρίση. 
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και ανακούφισης των πολιτών με 18 συγκεκριμένες προτάσεις. 
Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της δραχμής, που μας οδηγούν με τις ασυναρτησίες τους στο χάος, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». 


Δηλώσεις Γεννηματά
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις σημερινές εξαγγελίες του Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Άνθρακες, τελικά, αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Σαμαράς άλλαξε απλά το περιτύλιγμα και παρουσίασε ως νέες, τις προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας είναι η αναφορά του κ. Σαμαρά στο επίδομα για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο έχει ήδη 
θεσμοθετηθεί από εμάς. 

Στα μόνα σημεία που είχε κάτι να πει, είναι οι προτάσεις που αντέγραψε από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ρευστότητα, τα δάνεια, το ΦΠΑ και τους μισθούς. 

Η παράταξή μας έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια και ρεαλισμό και να διασφαλίσει την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το ευρώ. 


 Όσοι επιμένουν να χαϊδεύουν αυτιά, να υπόσχονται δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα και να κυνηγάνε τις ψήφους των πολιτών ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού και δημαγωγίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν με το μέλλον πολλών γενεών. Παίζουν με την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου