Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

IIF: Διογκώνονται οι ανησυχίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ





Εντείνεται η αβεβαιότητα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου από την Ελλάδα μετά τις τοπικές εκλογές, σημειώνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Ο διεθνής Οργανισμός προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα να συγκροτήσει βεβιασμένα μία κυβέρνηση που δεν θα εφαρμόσει πλήρως τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το γεγονός αυτό διογκώνει τις ανησυχίες της αγοράς για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας ή ακόμη και για μια αναγκαστική έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το IIF.

Εξάλλου, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η ψήφος κατά της λιτότητας που έδωσαν οι Γάλλοι καταδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη αντίδραση στο φάρμακο που δίνεται αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Με τις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ακόμη και εάν σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού, το IIF εκτιμά ότι μάλλον αυτή δεν θα είναι σταθερή. "Η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες δείχνει ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα", αναφέρει ο Οργανισμός, "χωρίς την εξασφάλιση ότι το πολιτικό σκηνικό θα ξεκαθαριστεί".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου