Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Mήνυμα Χριστόφια προς τον ελληνικό λαό






Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και την ευχή να ξεπεράσει τη νέα δοκιμασία της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του για την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, επίσης, ευχαρίστησε τον λαό και στην ηγεσία της Ελλάδας, «γιατί παρά τις δοκιμασίες που περνούν, παραμένουν αταλάντευτα στο πλευρό της Κύπρου και στον αγώνα που διεξάγει για απαλλαγή από την κατοχή».
Αναφερόμενος στο Κυπριακός, ο Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι όντως οι συνομιλίες δεν πηγαίνουν καλά και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα από εδώ και πέρα τουλάχιστον «να διδαχθούμε και να λειτουργήσουμε ενωμένοι στη βάση μιας κοινής γραμμής που έχει καθορίσει η πολιτική ηγεσία εδώ και πολλά χρόνια».
Ο αγώνας αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, γίνεται με ειρηνικά μέσα και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει ως κατοχική δύναμη την Τουρκία, η οποία, όπως σημείωσε, εμφανίζεται με αναβαθμισμένο ρόλο.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου 1821 «διαχρονική πηγή έμπνευσης και για τον κυπριακό Ελληνισμό», ο οποίος, επεσήμανε, υποχρεούται να συνεχίσει τον αγώνα για τη φυσική και εθνική του επιβίωση.
Ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι τα μηνύματα της σημερινής επετείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, γιατί ο τουρκικός επεκτατισμός επιδιώκει να ανακόψει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου