Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες



Οι Βαγγέλης Αντώναρος και Προκόπης Παυλόπουλος μιλούν στο newsbomb - Απόπειρα «πολιτικής εξόντωσης» του πρώην πρωθυπουργού βλέπει η Μαβίλη.

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες
Του Κώστα Λασκαράτου

«Ο Καραμανλής σε αυτά είναι ‘Βούδας’. Προτιμά να μην εκφράζεται», η απάντηση στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, στο ερώτημα: «ποια ήταν η πρώτη κουβέντα τουΚώστα Καραμανλή στο άκουσμα της είδησης, πως η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησεποινική δίωξη, κατά αγνώστων δραστών, για σχέδιο δολοφονίας του;».

«Στόχος δεν ήταν μόνο ο πολιτικός. Στόχος ήταν το πολιτικό σύστημα. Στόχος ήταν ο τόπος όλος», η πρώτη αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, αναφορικά με την πρωτοβουλία του εισαγγελέα πρωτοδικών, Νίκου Ορνεράκη, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Μεταξύ μάλιστα των προπαρασκευαστικών ενεργειών, βάσει της δικογραφίας, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Εγείρονται και πολιτικά ερωτηματικά. Ήταν μόνο το σχέδιο δολοφονίας; Ξεχνάμε τιςμεγάλες φωτιές το καλοκαίρι του 2007; Ξεχνάμε τις διαστάσεις που κάποιοι φρόντισαν να δώσουν στην υπόθεση του Βατοπεδίου; Ξεχνάμε τα βίαια επεισόδια τον Δεκέμβρη του 2008», έλεγε νωρίς χθες το απόγευμα, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που έχει συνδέσει την πολιτική του διαδρομή με τον Κώστα Καραμανλή.

Η «πρώτη αντίδραση» του Καραμανλή

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μη συνηθίζει να εκφράζεται, ακόμη και για υποθέσεις που τον αφορούν άμεσα, δύο όμως από τους στενότερους συνεργάτες του και τακτικοί μέχρι σήμερα συνομιλητές του, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, καθηγητής, Προκόπης Παυλόπουλος, δίνουν μέσω του newsbomb, το «κλίμα» της πλατείας Μαβίλη.

«Η εισαγγελία δεν ασκεί ποινική δίωξη για τόσο σοβαρά αδικήματα –και σπάνια στο Ποινικό Δίκαιο- που αναφέρονται στην άσκηση των καθηκόντων και στη ζωή ενός πρώην πρωθυπουργού, εάν δεν έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις», σχολιάζει στο newsbomb, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, οφείλω να αναμείνω τις τελικές αποφάσεις της. Και μόνο όμως το γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, σημαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά», η αντίδραση τουΠροκόπη Παυλόπουλου, μέσω του newsbomb.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου